25. srpna 2014 • 22:00

Ronaldo odpověděl Messimu. Výhře Realu přispěl pumelicí z dálky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony v prvním kole španělské ligy porazili doma Elche 3:0. Více než polovinu utkání přitom odehráli bez vyloučeného Javiera Mascherana. Eibar zvládl historickou premiéru v lize a na domácím hřišti porazil San Sebastian 1:0. Vítěz minulého ročníku druhé ligy se stal 58. klubem, který kdy zasáhl do španělské nejvyšší soutěže. Fotbalisté Realu Madrid vstoupili do španělské ligy výhrou 2:0 nad Cordóbou. Nováčka soutěže porazili díky gólům Benzemy a Cristiana Ronalda.



Úvod zápasu Barcelony s Elche poznamenal incident s černou kočkou, která se dostala na hrací plochu stadionu Camp Nou a na několik minut přerušila hru. Barcelona se dlouho hledala, skóre otevřel až tři minuty před přestávkou střelou k tyči Lionel Messi. Už pětkrát v řadě se tak argentinský kanonýr prosadil v úvodním ligovém zápase sezony.

Vzápětí však Mascherano zastavil faulem Josého Ángela, který by jinak postupoval sám na branku, dostal červenou kartu a "Barca" musela dohrávat v deseti. To se jí v prvním utkání sezony nestalo již 16 let.

Přesto se po změně stran katalánský klub prosadil ještě dvakrát, když nejprve vyzrál na ofsajdovou past Munir El Haddadi a za čtvrt hodiny pak další přesnou střelou k tyči upravil na konečných 3:0 znovu Messi.

VIDEO: První Messiho gól proti Elche na 1:0:

VIDEO: Druhý Messiho gól proti Elche na 3:0:

O jedinou branku Eibaru se postaral záložník Javi Lara, který krátce před přestávkou zakroutil přímý kop z velkého úhlu tak dobře, že dostal míč odrazem od tyče do branky hostů. Největší šanci na vyrovnání spálil deset minut před koncem Carlos Vela, jenž z bezprostřední blízkosti hlavičkoval vedle.

Eibar tak poprvé v historii dokázal San Sebastian porazit. Oba týmy se v minulosti utkaly pětkrát: třikrát se radoval Real Sociedad, dvakrát skončil zápas remízou.

Ronaldo gólem přispěl k výhře Realu

Fotbalisté Realu Madrid vstoupili do nového ročníku španělské ligy výhrou 2:0 nad Cordóbou. Nováčka soutěže porazili díky gólům Karima Benzemy a Cristiana Ronalda, který pojistil očekávané vítězství favorita až v poslední minutě.

Cordóba se představila v nejvyšší soutěži po dlouhých 42 letech a bezgólový stav na hřišti "Bílého baletu" udržela půl hodiny. Úřadujícího vítěze Ligy mistrů poslal do vedení francouzský útočník Benzema, který skóroval hlavou po rohovém kopu letní posily z Bayernu Mnichov Toniho Kroose.

Druhé branky se Real dočkal až v samém závěru, kdy Ronaldo střelou z dálky k tyči zaskočil brankáře Juana Carlose. Nejlepší fotbalista světa za loňský rok protáhl svou gólovou šňůru v domácích ligových zápasech na jedenáct utkání.

VIDEO: Ronaldův gól na 2:0:

Výsledky 1. kola:
Eibar - San Sebastian 1:0 (45. Lara),
FC Barcelona - Elche 3:0 (42. a 63. Messi, 46. El Haddadi),
Vigo - Getafe 3:1 (20. Nolito, 56. Orellana, 70. Larrivey - 62. Sammir),
Levante - Villarreal 0:2 (56. Uche, 85. Čeryšev).
Real Madrid - Cordóba 2:0 (30. Benzema, 90. Cristiano Ronaldo), 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud