30. září 2014 • 12:40

Skvělý hráč, mizerný trenér? Zidane dovedl béčko Realu na dno třetí ligy

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zinedine Zidane. Výjimečný hráč, jedna z největších legend světového fotbalu. Jeho trenérská dráha ale momentálně tak slavně nevypadá. V Realu Madrid dostal možnost jako hlavní kouč vést béčko. Castille, jak se rezervě "bílého baletu" říká, se vůbec nedaří. Ve druhé španělské divizi (třetí nejvyšší soutěž) se Real krčí na posledním místě s pěti porážkami a jedinou výhrou.



V minulé sezoně Zidane seděl na lavičce prvního týmu, kde asistoval zkušenému Ancelottimu. Z domácí Francie mu přistála vážná nabídka z Bordeaux, odkud se vyšvihl do světového fotbalu. 42letá legenda se ale rozhodla zůstat ve Španělsku.

Zidane dostal v Realu novou roli. U prvního týmu ho vystřídala jiná klubová ikona, bývalý výtečný stoper Realu Fernando Hierro. Francouzský mistr světa i Evropy se ujal funkce prvního trenéra rezervního týmu.

Zinedine Zidane jako trenér rezervního týmu Realu MadridFoto profimedia.cz

"Castilla" působí ve třetí nejvyšší soutěži ve Španělsku. Úkolem nového trenéra je postoupit s týmem do druhé ligy, jenže dosavadní výsledky tomu vůbec neodpovídají.

Zidanova parta zatím vyhrála jediné utkání, ve 4. kole zdolala 3:1 Trival Valderas. Ze šesti zápasů má Real na kontě pouhé tři body a v tabulce spadl na poslední, dvacátou příčku.

Vyhlášený španělský deník Marca na svých webových stránkách spekuluje, proč k takové mizérii dochází. Tým sice sužují zranění, ale pořád má k dispozici dostatek kvalitních fotbalistů, kteří by měli ostatní celky přehrávat.

Zpochybňuje se tak Zidanova role u týmu. Držitel Zlatého míče za rok 1998 zatím nevlastní potřebnou trenérskou licenci, oficiálně je vedený jako asistent. Pozici prvního muže u týmu drží trenér mládežnického celku Santiago Sánchez.

Zidane v Realu zakončil svou jedinečnou fotbalovou kariéru, v klubu pracuje i po skončení aktivních fotbalových let. V nové pozici hlavního trenéra se ale bude muset ještě zlepšit, především vykazovat se svým týmem lepší výsledky.

Zinedine Zidane jako trenér rezervního týmu Realu Madrid
Zinedine Zidane jako trenér rezervního týmu Realu Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud