14. října 2014 • 12:23

Luxusní hostování pro Čecha? Real uvažuje o výměně za Khediru

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud zůstanu na lavičce, mohl bych v lednu z Chelsea odejít. Poměrně jasný vzkaz vyslal do fotbalového světa Petr Čech. Slova českého gólmana zřejmě už teď zaznamenaly světové velkokluby. Podle britského Daily Express o něm vážně uvažuje Real Madrid! Iker Casillas se totiž potýká se ztrátou formy, trenér Chelsea José Mourinho by zase rád získal Sami Khediru. Velmi zajímavá rošáda se tedy přímo nabízí...



V lednu, kdy se otevře přestupové období, by mohla nastat zhruba následující situace. Iker Casillas v Realu skončí, do slavného klubu přijde Petr Čech. Pravděpodobně na hostování s opcí na následující přestup, opačným směrem poputuje německý záložník Sami Khedira.

S takovou teorií přišel britský Daily Express, zprávu převzala i další média. O Čechovi a Realu už se mluvilo v létě , například v souvislosti s výměnou za stopera Varaneho. Nakonec všechno padlo a Čech zůstal v Londýně.

O jakých klubech se u Čecha mluvilo

Real Madrid
Atlético Madrid
PSG
Monaco
AS Řím 
Queens Park Rangers 

Lednový odchod do Madridu ale stojí na reálnějších základech. Čech, který se v létě neúspěšně bil s Thibautem Courtoisem o pozici jedničky, chytá jen sporadicky a je připravený hledat klub, kde dostane požadované herní vytížení.

Případnému transferu nahrává i situace v Realu Madrid. V brance se točí Casillas s Navasem, ani u jednoho ale trenér Ancelotti nejásá nadšením. Nejvíc to schytává Iker Casillas. Španělská legenda delší dobu bojuje s poklesem formy a každým týdnem vzrůstá tlak na to, aby pomalu vyklízel pozice.

Casillase v klubu už loni potkalo to, co nyní v Chelsea těžce skousává Čech. Nedotknutelné legendy ztratily výsostní postavení, přednost dostává dravé mládí. Momentálně víc chytá španělský reprezentant, který je na den přesně o rok starší než nejlepší český fotbalista (Čechovi je 32let). Jenže kritika na výkony Casillase stoupá a i v Realu nejspíš uvažují o tom, zda ještě dokáže být v brance takovým přínosem.

Madridský klub se zahleděl do Casillasova parťáka v reprezentaci. David de Gea, 23letý mladík zářící v Manchesteru United, pravděpodobně brzy napevno zaujme také místo v reprezentaci. "Budoucnost Španělska i Realu," zvoní výstižný titulek ve španělské Marce.

Jenže těžko si lze představit, že by Manchester United dobrovolně pustil svou velkou oporu. Proto v Realu pokukují i po záložní variantě, kterou má být Petr Čech.

Mourinho by svou dvojku mohl pustit do Španělska na půlroční hostování, do Chelsea by zamířil Sami Khedira, na kterém portugalský kouč hodně stavěl při svém působení ve Španělsku.

Petr Čech sice víc fandí Barceloně, ultra lákavou nabídku z Realu by ale určitě zvažoval. Vždyť za slavný "bílý balet" ještě nikdy žádný český fotbalista nenastupoval. A Petr Čech miluje velké výzvy...

Mezi kazašskými fanoušky měl svoje obdivovatele brankář Petr Čech. Na transparentu ho prosili, aby nepřestoupil z Chelsea.
Mezi kazašskými fanoušky měl svoje obdivovatele brankář Petr Čech. Na transparentu ho prosili, aby nepřestoupil z Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud