4. listopadu 2014 • 12:48

Jak probudit Messiho? Domů si nastěhoval osobního trenéra

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedat dva zápasy gól? Pro 99 procent hráčů vcelku běžná záležitost. To se ale nesmíte jmenovat Lionel Messi. Po slibném startu do sezony se ve Španělsku opět řeší forma barcelonské superstar. Messi se z herního útlumu snaží nastartovat všemi dostupnými prostředky. Z Argentiny povolal i kondičního trenéra, který s ním bydlí v jeho domě a pracuje na zlepšení fyzické a psychické formy.



Katalánský tým vstřebává šokující prohru 0:1 s Celtou Vigo, Messi s kapitánskou páskou na hřišti připomínal jen stín obávaného kanonýra. Na povrch se dostávají neshody mezi hráči a trenérem Enriquem. Co se děje v Barceloně?

Messi v této sezoně nastoupil za Barcelonu do čtrnácti zápasů (jedno bylo půlhodinové exhibiční vystoupení proti výběru Hong Kongu). Zatím jen ve čtyřech případech se stalo, že by se neprosadil gólově nebo si připsal asistenci. V lize a Lize mistrů má dohromady devět gólů a devět nahrávek. 

Lionel Messi a Luis Suárez. Dvojice, na kterou v Barceloně nesmírně spoléhajíFoto Reuters

Jenže v posledních dvou střetnutích se nechytal on ani jeho klub. Barcelona padla na hřišti Realu, druhou prohru zaznamenala doma se Celtou Vigo. Messiho zápis? Jedna žlutá karta, jinak nic.

Víc než statistiky ale opět zaráží fakt, jak se Messi pohybuje na hřišti. Zaujetí z úvodu sezony je pryč. Převažuje nepřítomný pohled, časté bezduché toulání po trávníku a nezájem o hru. Tedy vlastnosti, které kritici Messimu nejvíc vyčítají.

Jasně, argentinský forvard se dál dostává do šancí. Proti Celtě Vigo napálil z přímého kopu břevno, slibnou možnost ke skórování měl i v El Clásiku. Jenže proti Realu označili odborníci jeho výkon za mdlý, navíc často strácel míče. Zkrátka to není ono.

Messi se ale nevzdává. Aby našel ztracenou pohodu, pozval si z Argentiny svého osobního kouče. Podle španělské televize El Chiringuito s ním už dva týdny bydlí v domě v Barceloně, společně pracují na zlepšení mentální i fyzické kondice.

27letý střelec argentinským doktorům věří. Messi se ve své zemi léčil i v loňském roce, kdy se dával do kupy po zranění. Formu tam ladil i před světovým šampionátem. Teď dělá všechno pro to, aby znovu střílel góly a přetahoval se s Cristianem Ronaldem o pozici nejlepšího fotbalisty světa.

Útočník Barcelony Luis Suárez byl z prohry se Celtou Vigo pořádně rozčarovaný
Útočník Barcelony Luis Suárez byl z prohry se Celtou Vigo pořádně rozčarovaný

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud