11. listopadu 2014 • 09:51

Guardiola vyloučil návrat: Barcelonu už nikdy trénovat nebudu!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V letech 2008 - 2012 fotbalová Barcelona zažívala pohádkové období. S Pepem Guardiolou na lavičce mimo jiné vyhrála dvakrát Ligu mistrů a třikrát španělskou ligu. Úspěšný trenér se po roční pauze vrhl do práce v Bayernu. Že by se vrátil zpátky do Španělska? "Můj čas v Barceloně skončil," řekl jednoznačně v rozhovoru pro katalánský deník Ara.



Barcelona od dob panování hledá ideálního kouče, který by s Lionelem Messim a dalšími hvězdami navázal na sbírání velkých trofejí. Tito Vilanova podlehl rakovině, jen sezonu u týmu vydržel Gerardo Martino.

Od nového ročníku na střídačku usedl Luis Enrique, který hvězdný celek zatím nevyladil do ideální podoby. Barcelona několikrát těžce narazila, mluví se o nedobré atmosféře v týmu, nový kouč má problémy především se stoperem Piquém.

"Určitě bude mít úspěch," uvedl Guardiola pro katalánský deník Ara. "Jako všechno v životě, zabere to nějaký čas. Fotbal je náročný proces, nemůže všechno fungovat hned a od listopadu jen vyhrávat. Musíte být trpěliví a tvrdě pracovat," zastal se svého bývalého spoluhráče z barcelonské šatny.

Guardiolu momentálně naplňuje práce v Bayernu, který suverénně vládne německému fotbalu. Španělský kouč maká naplno a snaží se vytvořit to, co se mu před lety podařilo v Barceloně.

Že by se snad jendou do klubu svého srdce vrátil? "Můj čas v Barceloně je u konce. Nemám zájem o to, abych tenhle tým zase trénoval," prohlásil jasně 43letý kouč.

"Věřím, že život se dělí na určité etapy. Ta má v Barceloně už skončila. Manželka má ve městě práci, jednou se sem chceme vrátit a žít tady. Kdy? To ale netuším," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud