25. prosince 2014 • 16:23

Messi s Ronaldem utíkají všem. Kdo z nich má lepší statistiky?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neznají hranice. Neznají zábrany. Znají především střílení gólů, servírování asistencí a jiných úchvatných fotbalových momentů. Cristiano Ronaldo a Lionel Messi prožili další báječný rok. Ač je letos víc vyzdvihován tahoun Realu Madrid, čísla obou hráčů jsou obrovsky vyrovnaná. Podívejte se, co všechno zvládli dva nejlepší hráči planety.



Jejich rivalita vzrušuje davy. Dychtiví fanoušci každý zápas sledují, kdo zrovna střílel víc branek či některou připravil. Cristiano Ronaldo a Lionel Messi svými statistikami unikají o parník ostatním hráčům. Nikdo na světě na trávníku nedokáže to, co hvězdy největších španělských klubů.

Ronaldo se může pochlubit tím, že vyhrál osm velkých trofejí ve dvou klubech, Realu Madrid a Manchesteru United. Lionel Messi letos zase překonal střelecký rekord španělské ligy, momentálně před Cristianem Ronaldem vede i v historickém pořadí střelců Ligy mistrů. K tomu navíc přidal stříbro na světovém šampionátu v Brazílii, kde ho (ač přes řadu nesouhlasných hlasů) jmenovali nejlepším hráčem turnaje.

VIDEO: všech 61 branek Cristiana Ronalda v roce 2014

VIDEO: všech 58 branek Lionela Messiho v roce 2014

Především díky fenomenálnímu podzimu se předpokládá, že Ronaldo podruhé za sebou ovládne anketu Zlatý míč o nejlepšího fotbalistu roku 2014. Messi ocenění získal v předchozích čtyřech letech, v současné době většina odborníků upřednostňuje spíš nagelovaného Portugalce.

Jejich celkové statistiky za rok 2014 jsou ale nesmírně vyrovnané. Ronaldo nastřílel v soutěžních zápasech 61 gólů v 60 zápasech, k tomu přidal 22 asistencí. Messi si připsal 58 branek v 66 zápasech a 21 asistencí. Hvězda Realu se trefila 15krát z penalty, Messi mířil z bílého puntíku přesně v šesti případech.

Oba jsou naprosto výjimeční a jejich čísla se vymykají ostatním hráčům. Dominují ve svých klubech, kde těží ze spolupráce s hvězdnými spoluhráči. CR7 má k ruce Benzemu , Balea či Jamese, LM10 zase Suáreze , Neymara či Pedra. Nikdo jiný se tomu, co předvádí dva fotbaloví géniové, nedokáže vůbec přiblížit.

Může tedy pokračovat věčný spor - je lepší Ronaldo, nebo Messi?

Cristiano RONALDO    Lionel MESSI
60 zápasů - 61 gólů, 22 asistencí Celkem 66 zápasů - 58 gólů, 21 asistencí
51 zápasů - 56 gólů, 21 asistencí Za klub 52 zápasů - 50 gólů, 19 asistencí
9 zápasů - 5 gólů, 1 asistence Za reprezentaci 14 zápasů - 8 gólů, 2 asistence

Zlatou kopačku získal Ronaldo v Realu už dvakrát
Zlatou kopačku získal Ronaldo v Realu už dvakrát

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud