22. ledna 2015 • 15:28

Supertalent z Norska patří Realu. V 16 letech dostane 2,9 milionu týdně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší fotbalový talent ulovil Real Madrid. Za šestnáctiletého Martina Ödegaarda, o kterého měly zájem také Barcelona či Bayern Mnichov, podle španělských médií zaplatí Strömsgodsetu tři miliony eur (84 milionů korun). Ödegaard by měl brát na teenagera závratných 80 tisíc liber týdně (2,9 milionu korun).



Vítěz Ligy mistrů informoval o přestupu ve středu večer. Dnes Ödegaard absolvoval lékařskou prohlídku a po poledni ho oficiálně představili jako nová posila. "Je to neskutečné. Sen, který se stal skutečností. A také velká pocta," řekl talentovaný hráč na tiskové konferenci v Madridu.

Na sociálních sítích se objevila fotografie Ödegaarda ve společnosti nových spoluhráčů: Cristiana Ronalda a Sergia Ramose . Naskočí do hvězdného týmu okamžitě, nebo si bude muset počkat na svoji šanci? "Pokud mě trenér Ancelotti bude chtít použít, budu šťastný. Pokud ne, budu šťastný i v béčku," nevyloučil mladý Nor obě možnosti.

Loni v dubnu se Ödegaard stal v 15 letech a 117 dnech nejmladším fotbalistou, který si zahrál v norské lize. S Strömsgodsetem měl rodák z Drammenu smlouvu do konce tohoto roku.

Ödegaard už třikrát nastoupil i za národní tým. Debut si odbyl loni v srpnu v přípravě proti Spojeným arabským emirátům a stal se nejmladším norským reprezentantem v historii.

Nová posila Realu Madrid Martin Ödegaard ve společnosti Sergia Ramose a Cristiana Ronalda
Nová posila Realu Madrid Martin Ödegaard ve společnosti Sergia Ramose a Cristiana Ronalda

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud