29. ledna 2015 • 20:03

Messi s Enriquem se pohádali, potvrdil obránce Barcy. K čemu došlo?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat z vánoční dovolené ve fotbalové Barceloně? Hodně vzdálený idylické štědrovečerní pohádce. Katalánský gigant se na začátku ledna dostal do krize, média na celém světě řešila napětí mezi trenérem Enriquem a Lionelem Messim, klíčovou postavou týmu. "K hádce opravdu došlo po návratu z prázdnin. Leo na tréninku ztratil nervy," potvrzuje stoper Barcelony Jeremy Mathieu.



K vyhrocenému konfliktu došlo hned na začátku ledna. Poté, co se hráči vrátili z vánočních dovolených, se do sebe pustili Lionel Messi a trenér Luis Enrique. "Leo při tréninku najednou ztratil nervy ve chvíli, kdy na něj trenér neodpískal faul," citují španělská média stopera Mathieho.

"Situace byla vypjatá, oba si vyměnili pár ostřejších slov. Tlak mezi trenérem a Leem tam byl," přitakává Mathieu. "Ale to se občas stane v každém týmu. Enrique se po tréninku stavil v kabině, že chce s Messim mluvit. Oba si to vyříkali a tím to skončilo," ujišťuje.

Další dění podrobně rozebírala snad všechna světová sportovní média. Enrique po tréninkové hádce posadil Messiho mezi náhradníky, Barcelona prohrála se San Sebastianem 0:1. Uražený Messi další den nepřišel na otevřený trénink a hned se mluvilo o tom, kdo malého génia z Barcelony vyplatí.

"Ano, museli jsme se vypořádat s malou krizí. Ale jak jsem říkal, k takovým věcem občas dochází v každém týmu. Jenže my jsme Barcelona, tady se všechno zveličuje, probírá ve velkém," dodal francouzský stoper, který se na trávník vrací po zranění.

Prostředí se v Barceloně - alespoň řečí výsledků - rychle vyčistilo. Španělský gigant od nešťastné prohry na San Sebastianu vyhrál všech sedm utkání, mimo jiné třikrát zdolal silné Atlético Madrid. Lionel Messi nabírá maximální formu, střílí a připravuje góly jak na běžícím pásu.

"Barcelona teď šlape na plné obrátky a všichni doufáme, že to tak bude pokračovat. Trenér hodně rotuje se sestavou, všichni hráči se cítí být součástí týmu. Enrique nikoho nevynechává, ten systém nám vyhovuje. Jsme s ním všichni šťastní," zdůrazňuje Mathieu.

Lionel Messi slaví s Neymarem vstřelený gól
Lionel Messi slaví s Neymarem vstřelený gól

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud