8. června 2015 • 21:55

Barca má zákaz přestupů, přesto koupila Vidala. Půl roku nesmí hrát!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za pochybné přestupy mladých hráčů schytala Barcelona trest v podobě zákazů přestupů, který platí až do zimy. Jenže pozor. Katalánský klub hráče podepsat může, pouze ho nesmí do 1.1. 2016 nasadit v soutěžním utkání. Toho Barcelona využila a ze Sevilly koupila Aleixe Vidala. Ten je smířený s tím, že bude půl roku pouze trénovat.



Barcelona poslala za Vidala do Sevilly 10 milionů eur (274 milionů korun). Pětadvacetiletý hráč obvykle nastupuje na pravém křídle, umí ovšem zahrát i na místě pravého obránce. A právě tam bude nejspíš volno, Dani Alves je na odchodu.

Jenže celá transakce má jeden velký háček. Vidal může za Barcelonu nastoupit v soutěžním utkání až po vypršení barcelonského trestu, tedy v novém roce. „Musím si zde najít své místo. Za tu dobu si na všechno zvyknu a zlepším se,“ nenaříká.

O tom, že by kvůli nucené půlroční pauze přestup zavrhl, neuvažoval. „Splnil se mi sen. Toto je nejdůležitější den v mém životě,“ tvrdí hráč, který již v Barceloně působil, jeden rok nastupoval za tamní žákovský tým.

Vidalovo vysněné angažmá se každopádně nerodilo snadno. Talentovaný záložník dlouho pobýval v nižších soutěžích, prosadil se až v Almeríi. Tam si ho všimla Sevilla. To už letěla Vidalova hvězda strmě vzhůru a po pouhém roce se stal posilou Barcelony.

„Vystřídal jsem za svou kariéru mnoho klubů. Ale doufám, že Barcelona bude tím poslední. Od těchto hráčů se toho můžu hodně naučit,“ pochvaloval si spokojený Vidal, kterého teď čeká půlroční tréninková dřina.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud