12. června 2015 • 11:18

Benítez plánuje v Realu změny: Bale vlevo, Ronaldo na hrotu!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér Realu Madrid Rafael Benítez již několik dnů tvrdě pracuje. Španělský kouč se už spojil s největšími hvězdami týmu a sdělil jim své představy. V madridském klubu hodlá nastolit nové pořádky. Chystá změnu rozestavení i novou pozici pro Cristiana Ronalda.



Benítez sice nebyl splněným přáním fanoušků Realu, prezident klubu Florentino Pérez mu ale hodně věří. Proto bude mít španělský kouč velké možnosti. A to i na přestupovém trhu.

Zkušený trenér, který dbal vždy na perfektní taktickou připravenost, ovšem plánuje kromě posil i další změny. Tou největší bude rozestavení. Zatímco předchůdce Carlo Ancelotti preferoval 4-4-2 či 4-3-3, Benítez se hodlá vrátit ke 4-2-3-1, jenž Real praktikoval pod José Mourinhem.

Ronaldo jako zabiják ve vápně

Změny se dotknou i největších hvězd týmu v čele s Cristianem Ronaldem. Právě Portugalec by se měl přesunout až na hrot útoku, kde dosud operoval Karim Benzema. CR7 už se totiž v posledních letech změnil z vyhlášeného hračičky spíše v zabijáka v pokutovém území.

To dokazuje i statistika. Ronaldo nastřílel ve španělské lize 48 gólů, z nichž hned 41 dal z prvního doteku! Přesunutím Ronalda na hrot by navíc vzniknul prostor na levé straně pro Garetha Balea. Velšan se netají tím, že právě tam se mu hraje nejlépe. Nový kouč mu toto přání nejspíš splní.

O své místo nepřijde ani Karim Benzema. Benítez by ovšem rád využil jeho přednosti ve hře, Francouz by mohl nastupovat mírně pod Ronaldem a vytvářet mu tak kromě jiného prostor. Trio BBC, které dalo v loňské sezoně 101 gólů, se Real přetrhnout i přes mnohé spekulace nechystá.

Významnou roli by v Benítezově novém systému měl hrát i James Rodríguez, klíčovými muži zůstanou také Luka Modrič a Toni Kroos. Je ovšem jisté, že španělský trenér bude sestavou rotovat mnohem více než Ancelotti. Šanci tak dostanou i další hráči.

Tak jako tak, Benítez má před sebou jasný a těžký úkol. S Realem se musí vrátit zpět na výsluní, další sezona bez trofeje by se rovnala tragédii. A atraktivní hra je naprostou povinností.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud