27. června 2015 • 15:40

Bývalý kouč Realu: Bale trpí kvůli Ronaldovi. Ten ale odejde dřív

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gareth Bale je pod palbou kritiky fanoušků Realu Madrid kvůli tomu, že klub nezískal v poslední sezoně titul ani nevyhrál Ligu mistrů. Spekuluje se o jeho možném přestupu. Bývalý trenér „bílého baletu“ John Toshack se ale svého krajana z Walesu zastal. Věří, že Bale ještě dostane šanci ukázat své kvality. „Myslím, že Cristiano odejde z Realu dříve než Gareth Bale,“ prohlásil Toshack.



Třicetiletý Ronaldo přišel do madridského klubu v roce 2009 za osmdesát milionů liber, Bale se stal hráčem Realu o tři roky později a byl ještě o 5,3 milionu liber dražší a klub hned získal mistrovský titul. Velšan vstřelil 22 gólů, v následující sezoně ale jen sedmnáct. Čekalo se od něj víc.

„Doufám, že Gareth dostane příležitost hrát na jiném místě sestavy. Myslím, že musel ustoupit Cristianu Ronaldovi a na jeho výkonech je to vidět. Trochu kvůli Cristianovi trpí,“ poznamenal Toshack.

Toshack, jenž je nyní koučem týmu Casablanca, byl trenérem Walesu, když tam šestnáctiletý Bale debutoval. Dobře se navíc zná s novým trenérem Realu Rafou Benítezem. Ten už s Balem hovořil poté, co se byl podívat na utkání kvalifikace o postup na EURO 2016, kde Wales vyhrál nad Belgií 1:0.

"Jsou toho plné noviny, všichni jsou zvědaví, jak Rafa promění Real," nechal se slyšet známý trenér. Toshack stejně tak věří, že Benítez bude dobrým nástupcem kouče Carla Ancelottiho. „Rafa má všechny předpoklady, aby byl úspěšný,“ myslí si Velšan.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud