12. července 2015 • 15:09

Nechtěný Casillas? Z Realu ho vyhnal prezident, zlobí se rodiče

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Iker Casillas se po oficiálním oznámení přestupu z Realu Madrid do Porta se svým dosavadním týmem v dobrém rozloučil a poděkoval za to, že "mu dal všechno". Podle rodičů madridské legendy si však odchod kapitána španělských mistrů světa a Evropy vynutil prezident klubu Florentino Pérez.



"Tento klub mi dal všechno. Kromě toho ze mě také udělal člověka, kterým jsem, pomohl mi růst," uvedl v prohlášení médiím čtyřiatřicetiletý brankář, který do klubu přišel jako devítiletý a v osmnácti letech si odbyl premiéru v A-týmu.

"Ať už si mě budou lidé pamatovat jako dobrého, nebo špatného brankáře, doufám, že si mě budou pamatovat jako dobrého člověka," řekl Casillas. Od novinářů si nicméně nenechal položit otázku a za mikrofonem seděl sám.

Agentura Reuters vystoupení dává do kontrastu s nedávným odchodem záložníka Xaviho z Barcelony do katarského celku Al Saddu, kdy se s ním mohutně loučili fanoušci, spoluhráči i klubové vedení.

Casillas rovněž nezmínil jmenovitě šéfa klubu Péreze, který ho prý donutil odejít. "Iker byl pod psychickým tlakem, zacházelo se s ním jinak, než s ostatními. Viděli jsme, jak mnoho let trpí. Florentino ho nutil odejít, zatímco on chtěl ukončit kariéru v Madridu," uvedli v dnešním rozhovoru pro deník El Mundo Casillasovi rodiče José Luis a Mari Carmen.

Rodičům pětinásobného španělského mistra a trojnásobného šampiona Ligy mistrů se nelíbí ani směr transferu. "Porto je jako tým ze třetí španělské ligy. Můj syn by si zasloužil klub většího formátu, ať už by to byla třeba Barcelona, tam jsou alespoň džentlmeni," prohlásila Casillasova matka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud