24. listopadu 2015 • 04:40

Lákadla pro Ronalda? Zlatanovo místo v PSG, smlouva v United

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Cristiano Ronaldo v dresu Realu MadridCristiano Ronaldo v dresu Realu MadridFOTO: Reuters

    Láme se chleba? Stále víc a víc se rozebírá budoucnost Cristiana Ronalda v Realu Madrid. Klub i hráčovo okolí tvrdí, že portugalská superstar nikam neutíká. Přesto ale nálada v Realu houstne, navíc Ronaldovy výkony v posledních týdnech klesají. Brzy jednatřicetiletý fotbalista má vzhledem k přibývajícímu věku jednu z posledních možností, kdy může přestoupit do velkého klubu za velké peníze. Jaké se Ronaldovi nabízejí varianty?

  • ZŮSTANE V REALU

    Cristiano Ronaldo Cristiano RonaldoFoto Reuters

    Stále nejpravděpodobnější varianta. Ronaldovi běží luxusní kontrakt do června 2018, výstupní klauzule dělá jednu miliardu eur. Takovou sumu za hráče nad třicet let nikdo nedá. Transferu by tak musela předcházet náročná jednání. Musel by chtít Ronaldo, musel by chtít Real a musel by se najít klub, který by ochotně sázel opravdu vysokou sumu. Portugalský šutér navíc vždycky opakoval, že v Realu hodlá ukončit kariéru. Jenže údajné spory s trenérem Benítezem (klub je popírá), špatné výsledky i aktuální forma můžou prorazit i do na první pohled neprůstřelné zdi...

  • PŘESTOUPÍ DO PSG

    Nahradí Cristiano Ronaldo v PSG Zlatana Ibrahimovice? Nahradí Cristiano Ronaldo v PSG Zlatana Ibrahimovice?Foto Koláž iSport.cz

    Šejkové vlastnící PSG se dlouhodobě netají tím, že by trojnásobného držitele Zlatého míče rádi ulovili. V létě končí smlouva Zlatanu Ibrahimovicovi, 34leté hlavní tváři klubu. Stárnoucí švédský obr nemůže táhnout klub věčně, právě jeho místo by Ronaldo mohl zaujmout. Ronaldo by se stal hlavním kápem, navíc v týmu s nejvyššími ambicemi - tedy vyhrávat domácí tituly i Ligu mistrů. Vše by se točilo okolo něj přesně tak, jak to má rád a jak to ke své produktivitě potřebuje.

  • PŘESTOUPÍ DO UNITED

    Cristiano Ronaldo v dresu Manchesteru United Cristiano Ronaldo v dresu Manchesteru UnitedFoto Profimedia.cz

    Ronaldova srdcová záležitost. Sira Alexe Fergusona nazývá fotbalovým tátou, s klubem v letech 2003 - 2009 vyhrál úplně všechno, včetně skvostných individuálních trofejí. "Rudí ďáblové" se nikdy netajili plánem získat ho zpět. "Takoví hráči se těžko získávají. U Ronalda počkejme a doufejme," uvedl trenér Louis van Gaal. Pokud by Ronaldo byl k mání v létě, anglický klub je údajně ochotný zaplatit 60 milionů liber a hráči navíc dát dlouhodobý kontrakt. "Na Old Trafford věří, že Ronaldo je schopný hrát na nejvyšší úrovni až do 37 let. Spočítali si, že by se jim v takovém případě vyplatil," cituje svůj zdroj britský Telegraph.

  • ARÁBIE ČI SPOJENÉ STÁTY

    Cristiano Ronaldo a premiéra jeho nového filmu v Londýně Cristiano Ronaldo a premiéra jeho nového filmu v LondýněFoto Reuters

    Nadité peněženky mají i kluby na Blízkém východě, případně v zámořské MLS. Ronaldova globální značka by na těchto bohatých trzích měla obrovský zvuk, hráč by jistě dosáhl na ještě vyšší výdělky než v Realu či jiném evropském velkoklubu. Nicméně je krajně nepravděpodobné, že by už v létě Ronaldo kývl na nabídku z prostředí, kde by vypadl z nejvyšší fotbalové úrovně. Tréninkový maniak chce ještě hodně let bořit rekordy a střílet branky na nejvyšší úrovni, ne dohrávat kariéru někde v poušti, případně dělat reklamu na fotbal v zámoří.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud