24. listopadu 2015 • 14:43

Poslankyně útočí na Benzemu: Uplivl si po hymně, ať skončí v nároďáku

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Problémů má kolem sebe dost – a objevil se další. Hvězdný útočník Realu Madrid Karim Benzema čelí znovu kritice. Francouzská europoslankyně a bývalá ministryně Nadine Moranová vyzývá, aby byl vyřazený z francouzské reprezentace. Důvod? Když dozněla francouzská hymna před sobotním El Clásikem s Barcelonou, Benzema si uplivnul.



Velké evropské soutěže uctily o víkendu památku obětí pařížských atentátů. Slavnou Marseillaisu zahráli na klavír před očekávaným šlágrem španělské ligy, který skončil drtivým vítězstvím Barcelony 4:0, i na stadionu Santiaga Bernabeua v Madridu. Záběry televizních kamer ukázaly, že těsně po jejím konci Benzema odklonil hlavu stranou a odplivl si.

Pro fanoušky běžný moment, který nestál za pozornost. fotbalisté si na hřišti uplivávají běžně… Jinak to vidí politička Nadine Moranová, která se do Benzemy pustila hodně zostra. „Tímto gestem dal najevo opovržení a urazil oběti, jejich rodiny a celý národ,“ uvedla europoslankyně, která v Bruselu zasedá za stranu Republikánů exprezidenta Nicolase Sarkozyho.

Podle ní může mít Benzemovo chování škodlivý vliv na mládež, která ho obdivuje jako fotbalovou hvězdu. „Hráči se musí vždy chovat, jak nejlépe to jde. Neomlouvejme neomluvitelné, Benzemu by měli natrvalo vyřadit z reprezentace,“ volá bývalá členka francouzské vlády. Zatím však bez odezvy.

Benzemova pozice v národním týmu je i tak výrazně ohrožená. Může za to obvinění v souvislosti s vyšetřováním případu vydírání spoluhráče z národního týmu Mathieua Valbueny ze spiknutí a zapojení do kriminální skupiny. Sedmadvacetiletému útočníkovi Realu Madrid hrozí až pětileté vězení, nedávno strávil i noc ve vazbě a trenér Deschamps ho vynechal z nominace na listopadové kvalifikační zápasy.

VIDEO | Francouzská hymna před začátkem utkání Real Madrid - Barcelona

Obří francouzská vlajka přivítala na hřišti hvězdy Realu Madrid a Barcelony
Obří francouzská vlajka přivítala na hřišti hvězdy Realu Madrid a Barcelony

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud