4. prosince 2015 • 11:07

Neville odmítl půl miliardy v televizi a převzal Valencii: Musel jsem!

Autor: pro, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta zpráva byla pro Ostrovy jako výstřel z kanonu. Gary Neville odmítl balík peněz jako uznávaný analytik Sky Sports a vzal místo trenéra ve Valencii, kde podepsal smlouvu do konce sezony. „I tak to beru jako dlouhodobou práci, tomu budou odpovídat všechna má rozhodnutí,“ tvrdí odhodlaný Neville.



Neville patřil k uznávaným expertům na stanici Sky Sports. S jinou legendou Jamiem Carragherem vytvořil dvojku, která bavila diváky každý pondělní večer. Ve středu odpoledne ovšem přišel šok.

Jeho odchod do Valencie je na Ostrovech živým tématem. Kritizoval United, pouštěl se do FIFA, zuřivě kreslil elektronickou tužkou. Málokdo tušil, když po skončení kariéry v roce 2011 usedl do televizního studia, že se z něj stane taková hvězda. "Je to obrovská ztráta, musíme ho nahradit," zoufá si vedení stanice.

„Když jsem hrál za Liverpool, byl pro mě nepřítelem číslo 1. Byl ztělesněním Manchesteru United. Ale respektoval jsem ho. Jeho vášeň a touha po vítězství, to byly znaky, které v sobě vždy měl," vzpomíná nyní již bývalý kolega Carragher.

„V posledních dvou a půl letech jsme se stali velkými přáteli. Jeho odchod je šokem, ale musíme se s tím vyrovnat," hledí do budoucnosti. „Věděl jsem, že tento den jednou přijde. Sbírá zkušenosti od Roye Hodgsona v anglické reprezentaci a angažmá ve Valencii je posunem dopředu," uznává.

Odmítnutý balík

Opustit jisté místečko ve studiu a vyrazit na Pyrenejský poloostrov ovšem nebylo pro Nevilla tak jednoduché. Sky Sports měla připravenou vábničku. Novou pětiletou smlouvu na 15 milionů liber. V přepočtu na koruny by si tak vydělal přes půl miliardy!

Vábení Valencie ale bylo silnější. Ta se nyní nachází až na devátém místě tabulky. Nic moc, na to, že do přestupů před sezonou dala desítky milionů eur. Neville tak dostal na záda pořádný balvan odpovědnosti. Ve Valencii nahradil Nuna Espirita Santa, který rezignoval, a musí ambiciózní tým rychle pozvednout.

Nový trenér Valencie Gary Neville
Nový trenér Valencie Gary Neville

Prozatím sklízí chválu. „V Anglii se jedná o velmi respektovanou osobu. Už jako hráč působil v roli spojky mezi kabinou a trenérem. Navíc má zkušenosti z anglické reprezentace, věříme, že bude správnou volbou pro náš klub," přivítala nového kouče prezidentka Čchan La´-hun.

„Nedávno dokončil profilicenci, a tak se dalo čekat, že někde zakotví. Vždy měl ty nejvyšší ambice," potrzuje Carragher. „Je to rozený vítěz. Jsem přesvědčený, že může uspět," přidal se Alex Ferguson

"Valencia je obrovský klub se skvělými fanoušky. Těším se na práci s talentovanými fotbalisty," prohlásil po svém jmenování Neville, který se nyní setká se svým bratrem Philem, jenž dělal ve Valencii asistenta. V této roli bude pokračovat.

Neville: Je čas postavit se!

„Za poslední roky jsem dostal několik nabídek, ale potřeboval jsem trochu času. Seděl jsem ve studiu jako expert a nyní je čas postavit se,“ říká Neville o tom, proč opustil jisté místo v televizi a vydal se do nejistých vod trenérského povolání.

„Valencia je úžasný klub a její nabídka byla úžasná příležitost a výzva. Musel jsem ji přijmout. Kdybych ji nepřijmul, mohl bych říct nashledanou své důvěryhodnosti,“ doplňuje bývalý anglický reprezentant.

Neville si každopádně moc dobře uvědomuje, že ho nečeká nic snadného. „Chápu, že musím fanouškům Valencie dokázat, že jsem pro tuto práci dobrý. Obavy mohu odstranit jediným způsobem, výhrami,“ zakončuje odhodlaně.

První příležitost k tomu bude mít ve středu, kdy bude bojovat o udržení Valencie v Lize mistrů. Sobotní šlágr s Barcelonou totiž bude sledovat ještě z tribuny, odkoučuje ho bratr Phil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud