5. ledna 2016 • 20:00

Real pod Zidanem? Balea naštvala změna, ale má důvěru

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Slovo nemožné pro tebe neexistuje.“ Tak uvítal Zinedine Zidana ve funkci trenéra Realu Madrid prezident klubu Florentino Pérez. Fotbalová legenda se ujímá kormidla po neoblíbeném Rafaelu Benítezovi, čeká ho pořádná fuška. Trenérská rošáda prý velmi znepokojila záložníka Garetha Balea, jednu z klíčových postav týmu. Britský Daily Telegraph už píše dokonce o tom, že se velšský rychlík vrátí na Ostrovy, kde je o něj velký zájem.



Sedmiměsíční mise Rafaela Beníteze skončila. Na řadě je v Realu Madrid Zinedine Zidane, jeden z nejlepších fotbalistů historie.

Přirozený respekt a nová tvář vztahy v kabině plné drahých hvězd, které pod Benítezem nebyly ideální, nejspíš vylepší. Přesto se v Realu najdou tací, kterým změna na lavičce nevoní.

Naštvaný je prý hlavně Gareth Bale. Benítez se netajil obdivem k velšskému reprezentantovi, chtěl na něm postupně stavět hru celého týmu. Podle některých zpráv dokonce plánoval letní prodej Cristiana Ronalda , aby z Balea udělal největší hvězdu klubu.

„Bale je kvůli vyhazovu Beníteze hodně naštvaný. Viděl, jak se jeho role na Bernabeu mění a teď podobně jako další hráči čeká, co se bude dít pod novým koučem,“ píše britský Daily Telegraph. V krajním případě je připravený k návratu do Anglie, kde válel v dresu Tottenhamu. Sumu 75 milionů liber (2,8 miliardy korun) jsou prý připravení zaplatit oba kluby z Manchesteru i londýnská Chelsea.

"Naše idea je jasná, pokračovat s trojicí BBC (Bale, Benzema, Ronaldo). Dokážu si představit, že je Gareth zklamaný, že Rafa (Benítez) odchází, byl pro něj velmi důležitou osobou. Ale je to klíčový hráč týmu a ode mě má plnou podporou," odmítl Zidane na tiskové konferenci jakékoliv spekulace.

Nový kouč se však netají obdivem k  Edenu Hazardovi , momentálně se trápící hvězdě Chelsea. „Nemám strach, že se nedostane znovu nahoru. Po Messim a Ronaldovi je Hazard mým dalším oblíbeným hráčem. Je úžasné vidět ho na hřišti. Jestli ho chci v Realu? Miluji toho hráče, to je všechno, co k tomu řeknu,“ prohlásil Zidane ještě před svým jmenováním do nové funkce. 

Zinedine Zidane na svém prvním tréninku ve funkci hlavního kouče Realu Madrid
Zinedine Zidane na svém prvním tréninku ve funkci hlavního kouče Realu Madrid

Bala ale patří mezi oblíbence prezidenta Péreze, v září 2013 přišel do klubu jako jedna z největších investic v historii. Real zaplatil Tottenhamu 77 milionů liber, po Cristianu Ronaldovi se stal druhým nejdražším hráčem na světě. Těžko si představit, že se ho Real dobrovolně vzdá, v úvahu by snad připadala jen výměna za belgického Hazarda.   

Důležitá reakce na nového kouče bude i ze strany Cristiana Ronalda, ústřední postavě týmu. O napjatých vztazích mezi portugalskou hvězdou a Rafaelem Benítezem se psalo hodně často, byť oba dva na veřejnosti spory vytrvale popírali. Brzy jednatřicetiletý šutér ale zažil i neshody i se Zidanem.

Spor se datuje ze začátku roku 2013, kdy Zidane působil v Realu Madrid jako Ancelottiho asistent. Ronalda naštvalo, že se jeho trenér zastal v nominaci na Zlatý míč svého krajana Francka Ribéryho , místo aby podpořil pozdějšího vítěze.

Dalším otazníkem u Zidaneho je to, jak zvládne novou náročnou funkci. Jako hlavní trenér sbíral zkušenosti pouze na lavičce třetiligové rezervy Realu, kde ale příliš nepřesvědčil. „Přeju Zidaneovi všechno nejlepší, ale bude to mít složité. Jako kouč nemá zkušenosti, což je problém. Pokud neuspěje, jsem si jistý, že v červnu bude na lavičce José Mourinho ," uvedl pro BBC bývalý prezident Realu Calderón.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud