7. ledna 2016 • 12:14

Drsné derby! Messimu šlápli na nohu, Suárez hrozil kvůli matce

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Góly, drsné souboje a vyloučení. Tohle derby mělo náboj! Souboj v prvním osmifinále Španělském poháru mezi Barcelonou a městským rivalem Espaňolem (4:1) musel diváky bavit. Lionel Messi předvedl na Nou Campu parádní přímý kop, hostující brankář mu nesportovně šlápl na nohu a Luis Suárez pak vyhrožoval soupeři, který mu urazil matku, že si na něho počká v kabinách.



Když se tito dva soupeři potkali před pěti dny v lize, byla z toho překvapivá ztráta obhájce titulu 0:0. Shodou okolností se Barcelona střela s Espaňolem ve středu znovu a to v osmifinále Španělského poháru.

Průběh zápasu byl ale diametrálně odlišný. Góly padaly už od prvních minut. V 9. minutě poslal hosty do vedení Caceido. Na jeho trefu reagoval Lionel Messi, který dvěma góly do konce prvního poločasu otočil stav utkání.

Především jeho druhá branka ve 44. minutě stála za to. Argentinský fotbalista se postavil k přímému kopu a nekompromisní střelou s pomocí odrazu od břevna poslal míč do sítě.

Ve druhém poločase přidal třetí branku domácích obránce Piqué a Barca směřovala utkání do vítězného konce. To však zřejmě nemohli unést hosté, se kterými začaly cloumat emoce.

Jen pár minut po třetím gólu, se Barcelona řítila do další šance. Turecká posila Arda Turan se snažil prudkou přihrávkou najít ve vápně Lionela Messiho, ale od toho se míč odrazil po souboji s brankářem Pauem Lopezeml. Ten pak předvedl naprosto nepochopitelný zkrat - argentinskému útočníkovi zcela jasně a úmyslně šlápl na nohu.

Nesportovní zákrok sudí k údivu domácích nepotrestal, možná i proto, že Pau už měl žlutou kartu z prvního poločasu. Messi si to s brankářem Espaňolu okamžitě chtěl jít vyřídit, ale na poslední chvíli jej zastavil spoluhráč Luis Suárez.

A právě Suárez byl tím, kdo figuroval v dalším konfliktu. Po jednom ze soubojů se dostal do slovní přestřelky s záložníkem Pape Diopem. Ten mu podle svědectví rozhodčího vulgárně urazil matku a tak zamířil předčasně do sprch.

S tím se však uruguayský střelec Barcelony nespokojil. Po utkání společně se spoluhráči Piquém, Mascheranem a Busquetsem čekali na hostující hráče v kabině.

Sudí Martínez, který vše uvedl do zápisu, médiím prozradil, že Suárez na Diopa v útrobách stadionu Camp Nou křičel: „Čekám tady na tebe. Jsi kus špíny.“ Konflikt měl prý zažehnat až trenér domácích Luis Enrique, který své svěřence uklidnil. Odveta na hřišti Espaňolu je v plánu 13. ledna.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud