Jakub Dvořák
7. ledna 2016 • 20:50

Zidane řeší, jak bude Real hrát. Obětuje Isca, Jamese či Kroose?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Převzít tým plný hvězdných hráčů, je asi snem každého fotbalového trenéra. Francouzské legendě Zinedine Zidanovi se toto přání splnilo. Po odvolání Rafaela Beníteze se stal hlavním koučem královského Realu Madrid a nyní před ním stojí dost zapeklitá otázka. Jak spojit hvězdné ofenzivní trio BBC s odstavenými Jamesem a Iscem a dvěma defenzivními záložníky Modričem s Kroosem. Podívejte se, jak by mohla vypadat sestava Realu pod novým trenérem.



Když byl před třemi dny bývalý hvězdný záložník jmenován trenérem Realu, všechny ihned  zajímalo, co se po jeho nástupu do funkce změní. Příznivcům královského klubu totiž hra v podání Rafy Beníteze nepřišla vůbec atraktivní. Navíc si zkušený španělský trenér dovolil odstavit talentované záložníky Isca s Jamesem, kteří v minulé sezoně patřili pod Carlem Ancelottim do základní sestavy.

Španělská média tak začala spekulovat, jaký herní systém Zinedine Zidane zvolí. Při jeho působení u B týmu Realu volil nejčastěji 4-2-3-1. To praktikoval také Ancelotti, kterému Zidane dělal v prvním roce jeho působení asistenta.

Jistou pozici má pouze trio BBC (Bale, Benzema a Cristiano Ronaldo), o kterém Zidane na tiskové konferenci prohlásil, že se na něj hodlá spoléhat. O místo v sestavě tak budou bojovat James Rodríguez, Isco a Toni Kroos. Je totiž velice nepravděpodobné, že by čerstvý kouč „bílého baletu“ odstavil klíčového špílmachra Luku Modriče.

FOTO | Podívejte se na možná rozestavení Realu pod Zidanem

Španělský deník Marca přinesl čtyři návrhy, jak by rozestavení Realu mohlo vypadat. Jedná se o systémy 4-2-3-1, 4-1-4-1, 4-3-3 a 4-4-2. Pokaždé by však někdo z uvedených hráčů dostal Černého Petra.

Zidanův předchůdce Rafael Benítez se sestavou různě točil. Například v El Clásiku proti Barceloně (0:4) použil rozestavení 4-2-3-1 s Kroosm, Modričem, Ronaldem, Baleem, Jamesem a Benzemou. V dalším velkém utkání v Lize mistrů proti PSG (1:0) zvolil 4-3-3. A vedle sebe nastoupili Kroos, Casemiro, Modrič a v útoku trio Isco, Ronaldo a Jesé.

V minulé sezoně měl toto těžké rozhodnutí Carlo Ancelotti dané zraněním Luky Modriče. Když týmu chyběl, Real praktikoval rozestavení 4-2-3-1 a 4-3-3. Jako třeba v odvetě semifinále Ligy mistrů proti Juventusu (1:1). Tehdy nastoupili v záloze Isco, Kroos, James a před nimi trio BBC.

Zidana každopádně nečeká snadný úkol. Zapomínat se totiž nemůže ani na záložníky Casemira a Matea Kovačiče. Brazilský defenzivní středopolař se do Realu vrátil v létě z Porta a patřil k příjemným překvapením pod Rafaelem Benítezem. Kovačič je zase v 21 letech považován za obrovský talent, který má i přes svůj nízký věk zkušenosti z italské Serie A, kde působil v dresu Interu Milán.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud