9. ledna 2016 • 23:33

Zidanův slastný návrat. Bez míče braň, s míčem hraj, radil Baleovi

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nástup snů. Zinédine Zidane má za sebou první zápas v roli hlavního kouče Realu Madrid a „bílý balet“ pod jeho vedením zdolal La Coruňu 5:0. Stadion šílel radostí, spokojený byl i francouzský mistr světa a Evropy. „Kdykoliv tým vyhraje, tak je trenér šťastný. Mám radost z výsledku i výkonu, z toho jsem šťastný,“ uvedl spokojený Zidane.



Návrat borce, který v roce 2006 právě v Realu Madrid končil svoji hráčskou kariéru, byl ostře sledovaný. Na lavičce střídal Rafu Beníteze, pod jehož vedením slavný klub zaostával za rivalem z Barcelony, v tabulce byl dokonce až třetí. Čekalo se, jak „Zizu“ Real nastartuje. A povedlo se mu to náramně. Už před výkopem se dočkal obrovských ovací, byl to návrat fotbalového krále.

Video: Podívejte se, jak fanoušci Realu vítali nového kouče

Nový kouč Realu dopředu vyhlásil, že chce, aby jeho svěřenci hráli méně na vlastní půlce, omezili dlouhé přihrávky a měnili strany tak rychle, jak je to možné. „To jsme splnili,“ těšilo legendu „bílého baletu“. Madridský tým předvedl parádní výkon a dosáhl vysokého vítězství.

„Zidane nezná slovo nemožné,“ lebedil si už po uvedení nového kouče do funkce prezident Realu Florentino Pérez. Ten mění trenéry hodně rychle. Zidane už čtrnáctým trenérem Realu za posledních 13 let.

A co dalšího Zidane týmu poradil, aby nad La Coruňou zvítězil. Tak třeba Gareth Bale měl jednoduché pokyny. „Bez míče braň, s míčem hraj,“ prohlásil před novináři Francouz.

A hvězda z Walesu si vše vzala k srdci. Bale se blýskl hattrickem a po utkání se na sociálních sítích radostně pochlubil společnou fotkou s trenérem. „Fantastický návrat na Bernabeu na začátku roku,“ doplnil snímek komentářem. Pokud tahle fazona „bílému baletu“ vydrží, mají se fanoušci na co těšit.

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane mohl být se svou premiérou v roli kouče Bílého baletu spokojený. Real vyhrál nad La Coruňou 5:0.
Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane mohl být se svou premiérou v roli kouče Bílého baletu spokojený. Real vyhrál nad La Coruňou 5:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud