15. ledna 2016 • 04:10

Jak trest zasáhne Real? Zidanovo přání padá, Ronaldo zůstane

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkému problému čelí Real Madrid. Přestože se ještě bude určitě bránit, je nepravděpodobné, že by dosáhl zrušení trestu o zákazu přestupů, který ve čtvrtek vyfasoval od FIFA. To výrazně nabourá plány novému trenérovi Zinedinu Zidanovi, ale i mnohým hráčům. O koho se jedná?



Začněme u příchodů. Pokud se nic nezmění na tom, že zákaz přestupů platí už od léta, nepřivede Real Madrid pravděpodobně žádnou hvězdu. To je u španělského giganta hodně nezvyklé. Zvlášť, když si dělal zálusk na těžký kalibr.

Tím je Eden Hazard. Nový trenér Realu Zinedine Zidane se totiž netají tím, že belgického reprezentanta obdivuje. Ten navíc není v Chelsea příliš spokojený a přestup do Realu by se mu údajně zamlouval. Jenže na to musí nejspíš zapomenout.

Nejen Hazardův možný příchod ale zákaz přestupů zhatí. Sen si nesplní ani brankář Manchesteru United David de Gea. Ten už byl blízko Realu v létě, ale jeho přestup padl na poslední chvíli. Zád se, že mu „bílý balet“ není souzený.

I když Real se prý nevzdává a vysněné posily má v plánu přivést už teď v lednu, na což si vyčlenil astronomických 250 milionů liber (asi 9 miliard korun). Že by se mu ale podařilo přesvědčit světové velkokluby, se zdá ale hodně nepravděpodobné.

Vzhledem k tomu, že v případě zákazu Real těžko nepřivede v létě výrazné posily, nemůže si dovolit klíčové hráče ani ztratit. Proto nejspíš definitivně padá možný odchod Cristiana Ronalda do PSG či přesun Garetha Balea.

Pro nového kouče Zidana je to každopádně na úvod jeho angažmá velká komplikace. Na druhou stranu, současný kádr Realu Madrid je velice silný a navíc má klub díky odvolání ještě šanci zákaz o jedno přestupové období posunout. Tak jako dříve Barcelona.

Trenéra Realu Madrid Zinedina Zidana zasáhla chvíli po nástupu velmi nepříjemná zpráva o zákazech přestupů
Trenéra Realu Madrid Zinedina Zidana zasáhla chvíli po nástupu velmi nepříjemná zpráva o zákazech přestupů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud