28. února 2016 • 14:18

Ronaldo selhal, dostal se pod palbu kritiky. Čím škodí Realu?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Cristiano Ronaldo v těžkých chvílích Realu nepomáháCristiano Ronaldo v těžkých chvílích Realu nepomáháFOTO: Koláž iSport.cz

    Real Madrid si ho opečovává jako svého nejlepšího hráče. Dopřává mu nadstandardní podmínky. Na oplátku si královský celek od Cristiana Ronalda vyžaduje super výkony, které dovedou klub k úspěchům. Zatímco jedna strana své dodržuje, od portugalského střelce to ne vždy platí. Znát to bylo v sobotním madridském derby proti Atlétiku (0:1), ve kterém Ronaldo zahodil několik velkých šancí a po utkání navíc zkritizoval své spoluhráče. Škodí CR7 Realu a případně čím?

  • Góly pouze proti slabším týmům

    Hvězda Realu Cristiano Ronaldo neproměnila velkou šanciFoto Reuters

    Uhádnete, kdy dal Ronaldo naposledy gól Atlétiku Madrid? Budete muset zapátrat v paměti, protože portugalský rychlík ve vzájemných duelech střelecky střádá už pět zápasů.  Místo toho spaluje jednu tutovku za druhou a Real utkání s městským rivalem opakovaně nezvládá. Vstřelit hattrick Espaňolu, Malmö či Šachtaru sice dokáže, ale kdo jiný, než největší hvězda klubu by měl rozhodovat velké zápasy podobné těm v derby?

  • Jako jediný nebrání

    Cristiano Ronaldo se diví. Real Madrid poprvé od nástupu trenéra Zidana nevyhrál...Foto EPA

    Když se řízení klubu ujal v lednu trenér Zinedine Zidane, jasně prohlásil, že bránit musí celý tým. Poslechl ho jak křídelní záložník Gareth Bale, tak i útočník Karim Benzema . Jen Ronaldo kazí reputaci triu BBC a nechává své spoluhráče často na holičkách. Pokud by takovým stylem hráli i další členové sestavy „bílého baletu“, nepohyboval se na třetí pozici se ztrátou 12 bodů na první Barcelonu, ale daleko hlouběji v tabulce.

  • Arogantní chování

    Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo se proti Atléticu neprosadilFoto Reuters

    Určitě jste si toho už všimli. Stačí, aby spoluhráč nepřesně přihrál, a od portugalského reprezentanta přijde kyselý pohled, kroucení hlavou a mnohdy i úplné vypuštění souboje. Na místo toho, aby šel 31letý fotbalista mladším spoluhráčům vzorem, chová se arogantně. Když se k tomu přidá prohlášení po sobotním utkání, zapadá to do sebe jako skládačka. „Nechci své spoluhráče podceňovat, ale je těžké vyhrát, když tu nejsou nejlepší hráči. Rád hraju s Benzemou, Balem, Marcelem, Pepem. Neříkám, že Kovačič, Vázquez nebo Jesé nejsou dobří, ale…“ odmlčel se historicky nejlepší střelec Realu.

  • Real leží na něm

    V Realu je Ronaldo největší hvězda. Až po něm je Gareth BaleFoto Reuters

    Nikdo nepochybuje o tom, jak moc velký hráč Ronaldo je. Kolik toho pro Real odvedl a uznání si jistě zaslouží. Jenže v poslední době útočník s číslem sedm španělskému klubu a především svých spoluhráčům víc škodí, než pomáhá. Hráči se málokdy snaží vzít odpovědnost na sebe a raději neustále protěžují trojnásobného držitele Zlatého míče. Přizpůsobovat se mu musí i útočník Karim Benzema s Garethem Baleem, kteří když nejsou zrovna zraněni, neprodávají svůj potenciál na 100%. O mladých hráčích, které by Zinedine Zidane mohl postupně více zapojovat, nemluvě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud