29. února 2016 • 18:58

ŠEST důvodů tragické sezony Realu: Příprava, doktor i hvězdy

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Útočník Realu Cristiano Ronaldo nestřílí góly v těžkých zápasech, Gareth Bale je zase často zraněnýÚtočník Realu Cristiano Ronaldo nestřílí góly v těžkých zápasech, Gareth Bale je zase často zraněnýFOTO: Reuters

    Je teprve konec února a Real Madrid již prakticky ztratil šanci na ligový titul. Nebo snad věříte tomu, že stáhne dvanáctibodovou ztrátu na Barcelonu? To si nemyslí ani největší optimisté mezi fanoušky „Bílého baletu“. Madridský deník AS dokonce označil aktuální sezonu za katastrofu a přinesl šest klíčových důvodů, proč. Podívat se na ně můžete v článku.

  • Špatná příprava

    Real Madrid byl zvyklý na přípravu v USA, tentokrát ale jeho hráči zamířili v létě jinam. A nebylo to pro ně příjemné, za několik dnů vystřídali Austrálii a Čínu. Samozřejmě především z marketingovýh důvodů, ačkoliv soupeři byli kvalitní.

    „V přípravě jsme více létali než trénovali,“ postěžoval si záložník Luka Modrič a jeho spoluhráči souhlasili. Nepříjemný program neseděl ani tehdejšímu trenérovi Rafaelu Benítezovi. A na hřišti bylo vidět, že by na tom měli být jeho svěřenci fyzicky lépe.

    Luka Modrič Luka ModričFoto Reuters

  • Doktor Olmo

    Začalo to pod Ancelottim a v této sezoně výrazně vygradovalo. Real Madrid se potýká s velkými zdravotními problémy. V aktuálním ročníku už museli v klubu řešit 21 zranění! Podle hráčů nese značnou část viny hlavní lékař Jesús Olmo.

    Do sporů s doktorem se údajně dostal především Sergio Ramos, který bojoval za to, aby Olmo již na tým neměl vliv. Lékaři je vyčítán hlavně zdravotní stav Garetha Balea, jehož zranění se neustále opakují.

    Gareth Bale je často zraněný Gareth Bale je často zraněnýFoto Reuters

  • Špatná výměna trenérů

    Mnoho expertů i fanoušků předpovídalo, že tohle se prezidentovi Realu Florentinu Pérezovi vymstí. A stalo se. Ukázalo se, že odvolat po minulé sezoně oblíbeného kouče Carla Ancelottiho, byla velká chyba.

    Pérez nevyslyšel přání hráčů a fanoušků, Ancelottiho odvolal a přivedl Rafaela Beníteze. Byl o něm tak přesvědčený, že ho dokonce označil za nejlepšího trenéra, který kdy „jeho“ Real vedl.

    Jenže to si nemysleli hráči, kteří s ním od začátku bojovali. Protože za Beníteze nemluvily ani výsledky v lize, musel se už v lednu pakovat. Na jeho místo nastoupil Zinedine Zidane, ale problémy pokračují.

    Rafael Benítez Rafael BenítezFoto Profimedia.cz

  • Chybí sportovní ředitel

    Realu Madrid chybí dlouhodobý plán. Tým není ideálně poskládaný. Nejen podle deníku AS klubu výrazně chybí sportovní ředitel, který by strategii určoval. Posily vybírá hlavně prezident Florentino Pérez, kterého zajímají především ofenzivní hráči.

    Proto je sestava Realu plná kreativních fotbalistů, ale výrazně chybí ti s defenzivními schopnostmi. Navíc, pokud se zraní levý bek Marcelo, náhrada není. Rovněž chybí náhradu za hrotového útočníka Karima Benzemu. To jsou velké chyby, které by si klub jako Real neměl dovolit.

    Prezident Realu Florentino Peréz Prezident Realu Florentino PerézFoto EPA

  • James se vytratil

    V minulé sezoně patřil k nejlepším hráčům Realu, vážně se o něm začalo uvažovat jako o budoucím kandidátovi na zisk Zlatého míče. Kolumbijský záložník James góly střílel i připravoval, vždy ho bylo plné hřiště.

    Jenže v této sezoně se vytratil. Rafael Benítez mu údajně vyčítal, že přes léto přibral, on sám pak často trucoval kvůli menšímu hernímu vytížení. Nezvedl se ale ani pod Zidanem, který ho často musel brzy střídat. Na hře Realu je jeho (ne)forma hodně znát. Jamesova kreativita i góly chybí.

    James JamesFoto Profimedia.cz

  • Klíčoví muži nezvládají velké zápasy

    To oni by měli tým táhnout. Především v těch nejtěžších a nejdůležitějších zápasech. Jenže tak se neděje. Klíčoví hráči Realu naopak většinou zklamali. Kapitán Sergio Ramos není i kvůli táhlému zranění zdaleka takovou oporou jako dřív.

    Hvězdný Cristiano Ronaldo má sice stále vynikající gólový průměr, až na výjimky se ale v těžších zápasech neprosazuje. Gól nedal Atlétiku Madrid ani Barceloně, v nedávném utkání na půdě Málagy zase například zahodil penaltu.

    Případ sám pro sebe je pak věčně zraněný Gareth Bale, který, i když se dostane do formy, nevydrží hrát bez zranění více než pár týdnů. Více chyb než obvykle se v aktuálním ročníku dopustil i Luka Modrič.

    Cristiano Ronaldo Cristiano RonaldoFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud