29. března 2016 • 17:53

Zidanova finta?! Na Barcu pošle Real, který spolu nikdy nehrál

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná nejjasnějšího favorita za poslední roky bude mít sobotní El Clásico. Většina fanoušků, expertů i sázkařů věří, že v prestižním duelu zvítězí domácí Barcelona, hostujícímu Realu příliš šancí nedávají. Vzhledem k průběhu sezony a formě je to logické. Jenže trenér „bílého baletu“ Zinedine Zidane se vzdávat předem nehodlá. A vymyslel nečekaný plán.



Zatímco Barcelona prožívá další parádní sezonu a útočí opět na všechny trofeje, Real Madrid si prošel velkou krizí. Tu odnesl trenér Rafael Benítez, ani jeho nástupce Zinedine Zidane to ale snadné nemá.

Ostatně, čísla mluví jasně. Barcelona vládne španělské lize, konkurenční Real je až na třetí pozici s propastnou ztrátou deseti bodů. Katalánský tým je ve finále domácího poháru, madridský klub byl kvůli skandálu administrativně vyřazen. Oba rivalové jsou pak ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Největší otazník je v obraně Realu

Real Madrid se tak před sobotním El Clásikem ocitl v pozici outsidera. To může být ale také příležitost. Šance pro Zidana a jeho svěřence dokázat, že nejsou horší než rozjetá Barcelona.

Francouzský kouč si dokonce troufne na načekaný tah. Do utkání podle informací španělského deníku Marca pošle sestavu, která spolu ještě nikdy předtím nehrála. A to nejen v soutěžních zápasech, ale ani v přípravě.

Největší otazníky jsou každopádně v obraně. Podle Marcy vyhrál minisouboj o pravého obránce Brazilec Danilo, španělský bek Dani Carvajal by tak zůstal jen na lavičce. A kdo doplní kapitána Sergia Ramose ve stoperské dvojici? Podle všeho tvrďák Pepe, který dostane přednost před Raphaëlem Varanem. Levou stranu opanuje Marcelo.

Další zajímavost se chystá v záložní řadě. Tam by totiž neměl chybět Casemiro, defenzivní záložník, který sice nemá věhlasné jméno, ale o to poctivější výkony odvádí. Vedle něj se pak postaví Toni Kroos a Luka Modrič , tady je vše při starém.

To samé platí o útočném triu, na hřiště by měli vyběnhout Karim Benzema , Gareth Bale i Cristiano Ronaldo . Tím se nedostane například na Jamese Rodrígueze nebo Isca, dvě mladé hvězdičky.

Přesně takovou ofenzivu si přejí také fanoušci, kteří volili svou ideální sestavu v anketě španělského deníku AS. S předpokládanou sestavou se ovšem rozcházeli v obraně, příznivci Realu by v základu raději viděli Carvajala a Varana.

Sestava Realu na El Clásico podle deníku Marca
Keylor Navas
Danilo Pepe Ramos Marcelo
  Casemiro  
   Kroos  Modrič  
Bale    Ronaldo
  Benzema  

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud