3. dubna 2016 • 10:44

PĚT odhalení z El Clásika: Ronaldo povstal, Suárez ukázal dvě tváře

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo rozhodl El ClásicoÚtočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo rozhodl El ClásicoFOTO: Reuters

    Velké emoce, tvrdé souboje, technické parády a neuvěřitelný závěr. To všechno nabídlo fanouškům španělské El Clásico. Souboj Barcelony s Realem Madrid, který hosté nečekaně vyhráli 2:1, ale ukázal ještě mnohem více. Na pět věcí, které prestižní duel odhalil či osvěžil, se podívejte v článku.

  • Ronaldo není na odpis

    Cristiano Ronaldo slaví gól, kterým porazil BarcelonuFoto Reuters

    Neměl to jednoduché. Před El Clásikem byl ve stínu barcelonského tria Lionel Messi , Luis Suárez a Neymar . Během utkání pak musel snášet hlasitý pískot fanoušků a těsné bránění soupeřů. Jenže Cristiano Ronaldo se nedal zlomit.

    Portugalský kanonýr Realu odehrál velmi dobrý zápas. Nejenže byl nebezpečný v ofenzivě, ale navíc několikrát pomohl spoluhráčům i v defenzivě. To hlavní si pak nechal na 85. minutu, kdy El Clásico rozhodl.

    Ronaldo tak dokázal, že ještě není v žádném případě na odpis. Střílení branek má prostě v krvi. Navíc popřel i to, že dává góly pouze slabším soupeřům.

  • Barcelona není neporazitelná

    Zklamaní fotbalisté Barcelony po inkasovaném gólu v El ClásikuFoto Reuters

    Porazit Barcelonu? To už se zdálo prakticky nemožné. Katalánský velkoklub držel neuvěřitelnou sérii 39 zápasů bez prohry ve všech soutěžích. Jenže Real tuhle rozjetou mašinu zastavil. Vyhrál dokonce v jejím svatostánku. A zaslouženě.

    El Clásico s nadsázkou ukázalo, že i hráči Barcelony jsou lidé. Když je soupeř aktivní, může je donutit k chybám. Real navíc dokázal zastavit trio Messi, Suárez, Neymar, které jinak ničí jednu obranu za druhou.

  • Zdravý Bale je dobrý Bale

    Obránce Barcelony Daniel Alves se snaží zblokovat střelu Garetha BaleaFoto Reuters

    Jedním z nejlepších hráčů na trávníku Camp Nou byl Gareth Bale. Hvězdný záložník Realu Madrid znamenal pro obranu Barcelony neustálé nebezpečí. Nezlomilo ho ani to, když mu ještě za stavu 1:1 sudí sporně neuznali gól.

    Bale se naopak zdravě naštval a brzy vymyslel přihrávku pro Cristiana Ronalda, který duel rozhodl. Velšan tak potvrdil, že je po zraněním vynucené pauze zpátky ve formě. Jenže právě zdraví je u něho klíčovým faktorem. Pokud mu bude držet, může se na něj Real spolehnout.

  • Suárez má dvě tváře

    Barcelonský Luis Suárez se drží za hlavu, katalánský velkoklub doma prohrál ve šlágru s Realem Madrid.Foto EPA

    Vynikající útočník, střelec, navíc velký týmový hráč. Ale také provokatér, který je často na zemi až příliš ochotně. To je Luis Suárez. V El Clásiku každopádně ukázal více ze své „negativní složky“.

    Kromě toho, že Suárez protihráče neustále provokoval a například Pepeho nepříjemně udeřil do tváře, za což dostal žlutou kartu, spálil za stavu 0:0 obrovskou tutovku, když měl před sebou odkrytou branku, ale nevyšel mu krok a ani nevystřelil.

    Na druhou stranu kanonýr Barcelony předvedl i to, proč proti němu obránci určitě nehrají rádi. Svým pohybem a neustálou snahou jim dělal velké problémy a také „zařídil“ druhou žlutou pro Sergia Ramose .

  • Ofenzivní fotbal vpřed

    Nejlepší fotbalisté planety Cristiano Ronaldo a Lionel MessiFoto EPA

    Real Madrid začal El Clásico velmi špatně, od prvních minut se pouze bránil a míče odkopával. To vyústilo logicky v obrovský tlak Barcelony. Fanoušci „bílého baletu“ se museli začít bát dalšího debaklu...

    Jenže Real se probudil a přibližně po 20 minutách začal hrát konečně stylem, ke kterýmu je jeho sestava stvořená. Ofenzivně. Najednou si i Real začal vytvářet šance a dělat domácím fotbalistům problémy.

    El Clásico tak ukázalo, kde je trend. Nikoliv v hlubokém obranném bloku, ale v ofenzivní hře s neustálým pohybem, odvahou, vysokým napadáním a snahou získat míč po ztrátě okamžitě zpět. Co víc, jde to i proti Barceloně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud