15. dubna 2016 • 19:00

Co se děje s Messim? Je zatažený a bez zápalu, na gól čeká už měsíc

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelona zabředla do krize. Celou sezonu takřka nepolapitelný tým z posledních pěti zápasů hned tři prohrál. Katalánské hvězdy během jediného týdne ztratily možnost obhajoby prvenství v Lize mistrů, k tomu si zkomplikovaly cestu za ligovým titulem. Trápení týmu kopíruje i útlum Lionela Messiho. Nejlepší fotbalista planety za rok 2015 nedal branku právě zmíněných pět zápasů. Na úspěšný zásah tak dlouho čekal naposledy na jaře v roce 2010.



Barcelona naplňuje pravidlo, že ani sebelepší fotbalisté nejsou schopní válet celou sezonu. Výběr Luise Enriqueho, který v aktuálním ročníku zvládl úctyhodnou sérii 39 zápasů bez porážky, potkal výpadek v nejhorší možnou dobu. Klopýtají ve chvíli, kdy se rozhoduje o trofejích a úspěšnosti celé sezony.

Barcelona momentálně vydýchává tři ztráty v lize (včetně prohry s Realem) i vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů od Atlétika Madrid. „Víme, že jsme dobří, ale nemůžeme být pořád nejlepší,“ snažil se krotit paniku stoper Gerard Piqué.

Lídr španělské ligy trpí především tím, že se zasekla jeho gólová mašina, tedy útočné trio Suárez , Messi , Neymar . Největší barcelonské eso s desítkou na zádech v posledních pěti zápasech dokonce netrefil žádný gól a nezaznamenal jedinou asistenci.  

„Naše myšlenky zůstávají stejné. Celý rok tvrdě pracujeme, abychom na konci sezony mohli vyhrávat trofeje. Pořád věříme sami v sebe,“ vzkázal Messi prostřednictvím svého Facebooku po vyřazení s Atlétikem. S týmem hodlá zabojovat o ligový titul i španělský pohár, což jsou trofeje, kde ještě Barcelona zůstává ve hře.

Krize přišla po šesti letech

Messi s útočnými parťáky dosud poslouchal samé pochvalné ódy. Jenže momentálně prožívá krizi z produktivity, kterou zažil naposledy před šesti lety. Pochopitelně se řeší to, proč to barcelonské ikoně nejde.

Messi se naposledy trefil 16. března v odvetě osmifinále Ligy mistrů s Arsenalem, od té doby ani ťuk. Branku zaznamenal pouze z penalty v reprezentačním zápase Argentiny proti Bolívii. Podobně se trápil na jaře 2010, kdy neskóroval v pěti duelech hraných v rozmezí 17. a 28. dubna. Nejde ale o Messiho nejhorší statistiku. Katalánský deník Sport zapátral ještě hlouběji do jeho kariéry a zjistil, že dokonce sedm zápasů čekal na branku v sezonách 2006/2007 a 2007/2008.

Co tedy argentinská superstar dělá špatně? V posledních zápasech hrál Messi zataženěji, často si chodil pro balony hodně do hloubky pole, nedostával se tolik do zakončení. Proti Atlétiku mu chyběl dostatečný pohyb, odborníci se také opírají do Messiho menšího zápalu do hry.

Barcelona se jako celek musí rychle oklepat, pokud chce pomýšlet na další trofeje. Messi dostane šanci ukončit temnou sérii v neděli doma proti Valencii. „Naším cílem bylo stejně jako loni vyhrát úplně všechno, Ale teď musíme zvednout sami sebe, což je také velká výzva,“ vyhlásil kouč Enrique.

Dostanou se Messi a spol. zpátky do rytmu?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud