18. července 2016 • 04:58

Messi a Chelsea? Barcelona chystá pro hvězdu smlouvu z jiné galaxie

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle bude pecka! A taky úkol pro matematiky a astronomy zároveň. Barcelona nezahálí a chystá se nabídnout nový pětiletý kontrakt svojí argentinské hvězdě Lionelu Messimu. Pokud by špílmachr z Nou Campu souhlasil, budou nejspíš podmínky v nadsázce řečeno nadpozemské a z počtu nul ve smlouvě se vám bude točit hlava.



Barcelona tak přišla s rychlou odpovědí na zvěsti, že se Messiho otec tajně sešel s majitelem Chelsea Romanem Abramovičem na jeho jachtě, aby hvězdu přetáhl do tábora „blues“. Zprávu přinesl list The Sun.

Nedávno si Katalánci pojistili Brazilce Neymara , který podepsal novou smlouvu. A teď je na řadě jeho parťák z Jižní Ameriky Lionel Messi. Podmínky chystané smlouvy zatím nikdo neprozradil, hovoří se ale o smršti milionů, které by udržely Argentice na Nou Campu až do třiatřiceti, konkrétně do roku 2021.

Messi je v současné době na dovolené se svojí partnerkou Antonellou Roccuzzo a dává se dohromady po nabité sezoně. Tu korunovalo zklamání z finále Copa America, které Argentina prohrála a jednoho z nejlepších fotbalistů světa tak dál spojují fanoušci s tím, že v národním dresu nevyhrál žádný významný turnaj.

Zaplatí někdo výkupní klauzuli?

Barcelona je nyní ve fázi horečných příprav smlouvy a na Messiho nastoupí, jakmile se vrátí z dovolené. V současnosti má Argentinec smlouvu v katalánském velkoklubu do roku 2018, ta obsahuje i výkupní klauzuli ve výši 250 milionů eur. Pokud tenhle poklad někdo nabídne, byl by Messi volný pro nové angažmá.

Momentálně vydělává v klubu 336 000 liber týdně a dá se čekat, že pokud má klub zájem na tom, aby hráč zůstal, bude muset přitlačit. Nic na tom nemění ani fakt, že byl Messi a jeho otec španělským soudem nedávnou odsouzen k trestu na 21 měsíců za daňové úniky. Do vězení však podle španělských řádů ani jeden z mužů nemusí. Messi v uplynulé sezoně vstřelil 47 gólů a získal i svůj pátý Zlatý míč pro nejlepšího hráče působícího v Evropě.

Barcelona se podle médií už dohodla na prodloužení smlouvy s další oporou Javierem Mascheranem.

Messi teď vypadá jako "zálesák".
Messi teď vypadá jako "zálesák".

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud