24. července 2016 • 15:14

Minus 1,8 miliardy! Barcelona utrácí, odnést to může Turan i brankář

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svou aktivitou na přestupovém trhu zatím Barcelona zastínila své konkurenty. Katalánský velkoklub přivedl už čtyři hráče, celkem utratil přes dvě miliardy korun. Protože ovšem za pět odchodů dostal pouze lehce přes 300 milionů korun, bude muset podle všeho také draze prodávat. Černého Petra by mohl dostat Arda Turan.



Barcelona prožila opět úspěšnou sezonu, na jejíž konci slavila dvě trofeje - titul v La Lize a domácím poháru Copa del Rey. Přesto se trenér Luis Enrique rozhodl kádr trochu oživit a přivedl čtyři posily.

Barcelona posilovala hlavně v obraně, z Lyonu přišel francouzský reprezentant Samuel Umtiti a z PSG dorazil levý bek Lucas Digne. Nezapomnělo se ovšem ani na zálohu. Z Villarrealu se vrátil na Camp Nou Denis Suárez a konečně zatím nejdražší posilou Barcelony se stal André Gomes z Valencie.

Nyní jsou podle všeho na řadě odchody. Podle španělského deníku Marca jsou největšími adepty na přestup z Barcelony záložník Arda Turan a jeden z dvojice brankářů Claudio Bravo a Marc-André ter Stegen.

Kapitán tureckého národního týmu Turan přitom dorazil do Barcelony jako velká posila teprve před rokem. Jenže kvůli zákazu přestupů nemohl půl roku hrát a na jaře pak nedostával příliš šancí. Hlavně proto nijak neoslnil.

Přesto má jeho jméno ve fotbalovém světe velký zvuk. Zájem o Turana jevily a nejspíš stále jeví především kluby z Anglie. Barcelona by za něj mohla dostat kolem 800 milionů korun, což by jí dost pomohlo.

V tomto přestupovém období je totiž zatím výrazně minus. Konkrétně 1,8 miliardy korun. To je na klub, který má poměrně velké dluhy, až příliš. Barcelona by navíc ráda prodloužila smlouvy s Lionelem Messim a Andrésem Iniestou. A to taky není levná záležitost.

Barcelona v letním přestupové období
Příchody
André Gomes 950 milionů korun
(s bonusy až 1,6 miliardy)
Samuel Umtiti 680 milionů korun
Lucas Digne 448 milionů korun
Denis Suárez 86 milionů korun
Martín Montoya
Cristian Tello
 
Návrat z hostování
CELKEM 2 164 milionů korun
Odchody
 Marc Bartra  217 milionů korun
 Alen Halilovič  136 milionů korun
Dani Alves
Alex Song
Sandro Ramírez 
 Konec smlouvy
CELKEM 353 milionů korun

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud