Tomáš Podvín
28. srpna 2016 • 12:28

Morata skóroval za Real po 833 dnech. Gól proti Celtě ale neměl platit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v prvním kole španělské La Ligy měl několik šancí, v tom druhém to přišlo. Útočník Álvaro Morata opět poznal, jaké to je skórovat za Real Madrid. Po více než dvou letech. Jenže kdyby byli v sobotu rozhodčí v utkání mezi „bílým baletem“ a Celtou Vigo dostatečně pozorní, gól by španělskému útočníkovi neuznali.



Morata se vrátil do Realu Madrid v létě z Juventusu díky klauzuli o zpětném odkupu. Jinak by to měl těžké, turínský celek nechtěl útočníka pustit a navíc se o něj praly kluby z Premier League. Trenér Realu Zinedine Zidane ale rozhodl, že Moratu chce.

Zatím to vypadá, že udělal dobře. Při zranění Karima Benzemy je Morata útočníkem číslo jedna, v obou zápasech La Ligy nastoupil v základu. Zatímco na půdě Realu Sociedad hrál výborně, ale gól nedal, proti Celtě Vigo otevřel skóre utkání.

Morata nejdříve chytře zablokoval obránce a pustil míč na volného Marca Asensia. Ten sice sám před brankářem neuspěl, vyražený míč si ovšem našel právě dobíhající Morata a s přehledem ho uklidil k tyči.

Real Madrid - Celta Vigo: První gól po návratu v La Lize! Morata poslal Real do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Španělský reprezentant se tak trefil za Real přesně po 833 dnech. V roce 2014 pomohl dvěma góly k ligové výhře nad Espanyolem Barcelona, pak ale odešel do Juventusu. „Vrátil jsem se vyspělejší a lepší,“ pochvaluje si nyní.

Všechno má jeden podstatný hráček. Přestože hráči Celty ani příliš neprotestovali, podrobný rozbor ukázal, že Moratův gól neměl platit.

Útočník Realu totiž využil ofsajdového postavení a aktivně se zapojil do hry, když odstavil obránce při přihrávce na Asensia. „Hru ovlivnil, gól platit neměl,“ potvrdil pro španělský deník Marca bývalý mezinárodní sudí a nyní expert Andujar Oliver.

Rozhodčí na Santiago Bernabéu to ale nepostřehli a Morata mohl slavit. A přestože Celta Vigo dokázala Orellanovou parádou vyrovnat, výhru domácích nakonec zajistil také úžasnou střelou Toni Kroos. Real vyhrál 2:1 a má po dvou kolech šest bodů se skóre 5:1.

Real Madrid - Celta Vigo: Nádhera! Kroos nedal technickou střelou brankáři šanci a bylo to 2:1
Video se připravuje ...

Real Madrid - Celta Vigo: Vyrovnáno! Orellana se trefil parádní střelou a bylo to 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud