12. října 2016 • 13:10

Real možná přijde o kapitána! Kolem Ramose údajně krouží Chelsea

Autor: iSport.cz, Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spojení Realu Madrid a Sergia Ramose funguje už od roku 2005, ale i tomuto fotbalovému manželství může brzy odzvonit. Aktuálně zraněný kapitán madridského celku patří mezi nejvýraznější tváře klubu, ale už v létě byl blízko vytouženému přestupu do Manchesteru United. Jednání obou klubů nakonec nedopadla, jenže v zimním přestupovém termínu může na odchod do Anglie přece jen dojít! O třicetiletého obránce se začala zajímat Chelsea a španělský klub je ochotný naslouchat jejím nabídkám.



Tom Sunderland z Bleacher Report přišel se zajímavou zprávou. O Sergia Ramose je prý zájem v Londýně a madridský klub je ochotný jednat, přestože se svým kapitánem minulý rok podepsal novou pětiletou smlouvu.

Třicetiletý obránce patří mezi hvězdy španělského klubu a v Realu načal dvanáctou sezonu. Ta by však mohla být poslední, a kdo ví, zda ji vůbec v Madridu dokončí. Velký zájem o služby reprezentačního obránce má trenér Chelsea Antonio Conte, který by zkušeného zadáka rád využil do tříčlenné zadní řady.

Tu v létě vyztužil navrátilec David Luiz, kromě kterého má londýnský celek v týmu také Branislava Ivanoviče, Garyho Cahilla, Kurta Zoumu a na hostování v Mönchengladbachu čeká na šanci Andreas Christensen.

Ramos měl navíc do Anglie nakročeno už v létě, kdy za něj Manchester United nabídl přibližně 29 milionů liber (899 milionů korun). Samotný obránce informoval vedení o svém přání do Anglie odejít, ale jednání nakonec nedopadla.

Druhou šanci bude mít zřejmě v nejbližším přestupovém termínu. V případě, že k odchodu klubové ikony dojde, bude hodně zajímavé sledovat, jak se Realu povede bez svého kapitána. Ze statistiky britského Bleacher Report totiž vyplývá, že se mu v některých zápasech minulé sezony dařilo lépe bez něj.

V předchozím ročníku Real vyhrál 88 % ze zápasů, do kterých Ramos nezasáhl. Naopak zvítězil pouze 66,7 %, v nichž obránce nastoupil. Pro všechny by bylo případné loučení velmi dojemné a nepříjemné, odchod svého oblíbence si zatím nedokáží představit.

Naopak fanoušky "bílého baletu" potěší alespoň setrvání Casemira, jehož jméno bylo spojováno s rivalem z Barcelony. Čtyřiadvacetiletý záložník totiž údajný odchod k rivalovi odmítl.

Bude Real opravdu postrádat svého kapitána?

Sergio Ramos se raduje z pozdního vyrovnání v Superpoháru proti Seville
Sergio Ramos se raduje z pozdního vyrovnání v Superpoháru proti Seville

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud