30. října 2016 • 14:35

Vlasatý hrdina z MS znovu zářil. Brankář Ochoa ničil hvězdy Barcelony

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma lety to byl jeden z největších příběhů světového šampionátu. Mexický brankář Guillermo Ochoa tehdy uchvátil všechny fotbalové fanoušky, když svými zákroky deptal střelce Brazílie, Chorvatska či Nizozemska. V sobotu jeho umění poznali hráči Barcelony, kteří v duelu proti Granadě (1:0) nemohli na 31letého brankáře najít recept.



Vzpomínáte na vlasatého brankáře, který jel na šampionát v Brazílii bez smlouvy, jelikož opustil francouzské Ajaccio, které sestoupilo na druhé ligy? Tehdy si Ochoa jako volný hráč skvělými výkony vychytal angažmá ve španělské Malaze.

Ta ho před aktuální sezonou pustila na hostování do Granady, a ačkoliv je andalusijský celek v La Lize jasně poslední, s Barcelonou dlouho držel na Nou Campu bezbrankovou remízu. Hosté sice neměli přehršli převratných šancí, ale zároveň nedovolili katalánskému klubu skórovat. Přesněji řečeno, brankář Guillermo Ochoa byl proti.

Poprvé se předvedl v 35. minutě při nenápadné, ale dobře mířené střele Luise Suáreze. Mexický brankář se však s vypětím sil natáhl po střele a alespoň ji vytěsnil z dosahu branky.

Barcelona – Granada: Pozorný Ochoa! Nepříjemnou Suárezovu střelu vyrazil před sebe
Video se připravuje ...

Barcelona – Granada: 1:0 po obrovském závaru. Míč dostal do sítě Rafinha
Video se připravuje ...

Sklonit se musel mexický brankář v 48. minutě, kdy se domácí ujali vedení po velkém závaru v pokutovém území. Po nepřehledné situace jej překonal Rafinha.

Naprosto jasnou tutovku ale sebral Ochoa v 63. minutě Neymarovi. Brazilský fotbalista si naběhl na přesný centr z pravé strany a měl před sebou v pokutovém území pouze brankáře Granady. Ten však předvedl pohotový zákrok a odmítl, aby Barcelona navýšila své vedení.

Barcelona – Granada: Skvělý Ochoa! Proti Neymarovi předvedl zákrok večera
Video se připravuje ...

A pokračoval i jeho mini souboj se Suárezem. Uruguayský střelec si ukázkově naběhl na centr do pokutového území a prudkou hlavičkou ohrozil branku Granady. Správně. Pouze ohrozil. Skvělým zákrokem totiž zasáhl Ochoa a udržel stav utkání pouze na rozdíl jediné branky.

Barcelona – Granada: Zase ten Suárez! Brankář Ochoa ho neuvěřitelně vychytal
Video se připravuje ...

Barcelona – Grana: Nebezpečný Suárez! Obrana hasila jeho šanci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud