Tomáš Podvín
1. prosince 2016 • 11:40

Mladíci Realu zářili! Zidanův syn se při debutu trefil, Ödegaard kouzlil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvetu španělského poháru proti třetiligovému soupeři si náramně užili. Fotbalisté Realu Madrid spláchli Leonesu 6:1 a předvedli se hlavně mladíci. Hattrickem zazářil střelec Mariano, úžasnou techniku i přehled několikrát ukázal Martin Ödegaard a první gól za áčko si připsal nejstarší syn trenéra Zinedina Zidana Enzo.



Real mohl být v klidu, první zápas na půdě Leonesy vyhrál 7:1 a odveta tak byla formalitou. A také příležitostí pro hráče, kteří mají normálně jen minimální šanci se přes Cristiana Ronalda a spol. do základní sestavy dostat.

Na hrotu tak nastoupil Mariano Díaz, který sice patří po výborné letní přípravě do kádru prvního týmu Realu, ovšem v La Lize odehrál zatím pouze 14 minut, v Lize mistrů 6. Třiadvacetiletý útočník ale ukázal, že se s ním musí počítat.

Mariano totiž nastřílel půlku ze šesti branek Realu. Skóre navíc otevřel nejrychlejším gólem v historii Copa del Rey - brankáři Leonesy nedal po perfektní přihrávce Marca Asensia šanci už po 23 sekundách. I další trefa stála za to. Mladý útočník si skvěle pokryl míč a nechytatelně vypálil. Hattrick dokončil v závěru utkání přesnou hlavičkou.

Šanci v základní sestavě dostal také Martin Ödegaard. Sedmnáctiletý norský záložník sice v této sezoně hrál za áčko poprvé, ale vůbec to na něm nebylo znát. Od začátku si počínal hodně suverénně a hrál velmi aktivně.

VIDEO | Ödegaardovo skvělé vystoupení ve španělském poháru

Ödegaard se vyžíval v soubojích jeden na jednoho, nebo taky jeden na tři. I to mu jednou vyšlo. Zaujal ovšem nejen svými kouzly a krásnými přihrávkami, mladík příkladně bojoval a několik míčů pro svůj tým získal.

Šťastný trenér i otec v jednom

Velkou premiéru si pak odbyl Enzo Zidane. Nejstarší syn trenéra Realu Zinedina Zidana nastoupil na hřiště po poločasové přestávce, když vystřídal Isca. A bylo na něm vidět, že si s míčem rozumí.

Zidane byl navíc hodně aktivní a v 63. minutě se dočkal odměny. Po pěkné akci mu míč přiklepl Mariano a jedenadvacetiletý záložník ho pravačkou umístil přesně k tyči. „Enzooo, Enzooo,“ skandovalo celé Santiago Bernabéu.

VIDEO | Enzo Zidane se prosadil při debutu za áčko Realu

„Můj sen se stal realitou. Jsem šťastný, že jsem si mohl zahrát na Bernabéu a vyhráli jsme,“ radoval se Enzo. „Real má nejlepší hráče na světě, kteří se nám snaží hodně radit. To je pro nás důležité,“ dodal.

Za svého syna byl pochopitelně rád legendární Zinedine Zidane. „Jsem na Enza hrdý jako otec i trenér,“ rozplýval se. „Ale to platí na celý tým. Dokázali jsme, co jsme chtěli, vysoko vyhráli a dali šanci mladým hráčům,“ chválil.

Kromě Enza Zidana si první start za áčko Realu Madrid připsal také dvacetiletý obránce Álvaro Tejero. „Premiéra na nejlepším stadionu na světě s nejlepším znakem na hrudi se nepovede každý den,“ usmál se rodák z Madridu.

Real si tak užil příjemný večer a teď už se vše soustředí na sobotní vyvrcholení podzimu v La Lize. „Bílý balet“ se totiž v sobotu představí ve slavném El Clásiku na půdě Barcelony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud