Tomáš Podvín
10. ledna 2017 • 04:35

Tituly i spokojení náhradníci. SEDM důvodů, proč Zidane s Realem září

Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Realu Zinedine Zidane nad hlavami hráčů po výhře ve finále Ligy mistrůTrenér Realu Zinedine Zidane nad hlavami hráčů po výhře ve finále Ligy mistrůFOTO: Reuters

    Před rokem převzal Real Madrid. Od té chvíle má legendární hráč a nyní trenér Zinedine Zidane úžasnou bilanci. Pod jeho vedení prohrál „Bílý balet“ jen dva zápasy, vyhrál Ligu mistrů a další dvě trofeje a nyní je už 39 zápasů neporažený, čímž vyrovnal rekord Barcelony. Jak se to Zidanovi povedlo? Španělský deník AS za tím vidí hned sedm klíčů. Podívejte se na ně v článku.

  • Přinesl klid

    Na první pohled se to zdá jako fráze, ale Zinedine Zidane skutečně přinesl do Realu Madrid klid. Ten byl po bouřlivém půlroce pod Rafaelem Benítezem, kdy se neustále dostávaly na povrch další a další problémy, hodně potřeba.

    Zidane samozřejmě těžil ze svých zkušeností a pověsti. Těžko na něj kdokoliv z kádru Realu včetně největších hvězd mohl pokřiknout něco ve stylu „ty jsi to sám nikdy nehrál a teď nám budeš radit“. Francouz zvládl i složitější situace, například zákaz přestupů.

    Real Madrid – Granada: CR7 ukázal Zlatý míč! Na hřišti byli Figo, Zidane či Ronaldo, přál mu i Kaká
    Video se připravuje ...

  • Zvládl těžké momenty

    Tento bod navazuje na ten první. Zidane dokázal zvládnout i menší herní krizi. Když v této sezoně Real čtyřikrát po sobě jen remizoval (3x v lize, 1x v Lize mistrů), francouzský kouč zůstal v klidu. Svůj tým hájil a dal mu důvěru. Tu mu hráči splatili.

    SESTŘIH La Ligy: Real Madrid - Deportivo 3:2
    Video se připravuje ...

  • Spokojení náhradníci

    V Realu Madrid jsou jen ti nejlepší fotbalisté a je logické, že každý z nich má (mnohdy oprávněný) pocit, že by měl hrát více. Jenže když máte v sestavě v podstatě nepostradatelné hráče jako Ronaldo, Bale, Modrič či Kroos, není to snadné.

    Přesto se Zidanovi, na rozdíl od jeho předchůdců, podařilo „uhlídat“ všechny hráče. I fotbalisté jako James, Kovačič, Vázquez, Isco či Morata zůstali motivovaní a když přišel jejich čas, hráli naplno. Často byli oni rozhodujícími faktory. Díky tomu si (zatím) Real poradil i se zraněními a navíc se nestalo, že by si některý z hráčů veřejně stěžoval. Zvenku se zdá, že všichni hráči Reali jsou spokojení.

    Real Madrid – Granada: 4:0! Isco si naběhl na Modričovu přihrávku a podruhé rozvlnil síť
    Video se připravuje ...

  • Zlepšení v hlavičkových soubojích

    Dlouho to byla jedna z největších slabin Realu. Až moc často dostával branky poté, co neuhlídal hlavičkujícího protihráče. Ať už ze standardní situace nebo ze hry. To ale Zidane se svým týmem výrazně zlepšil. V aktuální sezoně dostal „Bílý balet“ jen dva góly hlavou.

    A Francouz vylepšil i ofenzivu, Real totiž hlavou skóroval v lize už osmkrát, což je v La Lize nejvíce. O Sergiu Ramosovi není potřeba dlouho mluvit, ale výrazně se při hlavičkách v ofenzivě zlepšil například Raphaël Varane.

    Real Madrid - La Coruňa: Gól! Stadion vybuchl! Kapitán Ramos se opět předvedl, v nastavení hlavou rozhodl
    Video se připravuje ...

  • Pevná defenziva

    Už Rafael Benítez se o to pokoušel, ale až Zidanovi se to skutečně podařilo. O čem je řeč? Vylepšit defenzivu. V Realu, kde se hledí hlavně na ofenzivní hvězdy, skutečně nelehký úkol. Ale Francouz ho zatím zvládá.

    Real má společně s Atlétikem v tuto chvíli po Villarrealu nejlepší obranu v La Lize. Oba madridské celky inkasovaly v lize pouze 14 branek, Real má nicméně o zápas méně. Bylo bylo přece jen přehnané tvrdit, že defenziva Zidanova týmu pracuje na jedničku. Potřebné zlepšení ale vidět je.

    SESTŘIH La Ligy: Real Madrid - Granada 5:0. Favorit si zastřílel
    Video se připravuje ...

  • Taktická připravenost

    V papírově snadnějších zápasech nechává většinou svému mužstvu více volnosti. V těch největších zápasech je ale Real vždy takticky připravený. Zidanovi se zatím až na malé výjimky daří klíčová rozhodnutí, což potvrdil i v této sezoně.

    Velké zápasy totiž Real zvládá. Zidanův tým dokázal prolomit dlouholeté prokletí na půdě Atlétika Madrid a po vynikajícím výkonu vyhrál jasně 3:0. V El Clásiku měl sice trochu štěstí, ale nakonec odvezl z Barcelony cennou remízu.

    SESTŘIH La Ligy: Atlético - Real 0:3. Hattrickem rozhodl Ronaldo
    Video se připravuje ...

  • Vyhrává tituly

    A to nejlepší na konec. Zidane má v Realu velké slovo, prezident Florentino Pérez ho dlouhodobě respektuje. Francouz to nyní splácí tím, co v Realu chtějí ze všeho nejvíce - tituly.

    Hned ve své první sezoně vyhrál Zidane Ligu mistrů a ještě z původně už skoro rozhodnuté ligové soutěže udělal se svým týmem napínavý závěr, ve kterém se bojovalo o titul do posledního kola. V aktuální sezoně pak Real pod jeho vedením opanoval evropský Superpohár i MS klubů.

    Real navíc zůstává ve hře o tři nejcennější trofeje - La Ligu, Ligu mistrů a Copa del Rey.

    Sestřih La Ligy: Barcelona - Real Madrid 1:1. Ramos vyrovnal v poslední minutě
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud