12. ledna 2017 • 23:10

Úžasný Real má rekord! Ztrácel 1:3, přesto neprohrál 40. zápas v řadě

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už se zdálo, že o úchvatnou sérii přijdou. Real Madrid neprohrál před pohárovým duelem v Seville 39 zápasů v řadě, na horké sevillské půdě ale prohrával ještě několik minut před koncem 1:3. Přestože i takový výsledek mu díky domácí výhře 3:0 na postup stačil, „Bílý balet“ se nevzdal. Góly Sergia Ramose a Karima Benzemy nakonec vyrovnal na 3:3 a kromě postupu do čtvrtfinále prodloužil sérii bez prohry na 40 zápasů. Tím vytvořil rekord, žádný španělský tým v historii takovou sérii nezažil.



Realu přitom v Seville vůbec nevyšel začátek, domácí byli jasně lepší a zaslouženě šli do vedení. V 10. minutě si dal ukázkový „vlastenec“ hostující obránce Danilo. To byl nakonec jediný gól prvního poločasu, přestože šance měly oba týmy.

Ve druhém poločase se pak strhla pořádná přestřelka. Real začal velmi dobře a byl to on, kdo se radoval jako první. Ve 48. minutě vyrovnal nádherným gólem mladík Marco Asensio a zdálo se, že o postupujícím bylo rozhodnuto.

Sevilla ale nesložila zbraně a opět soupeře přitlačila. Výsledkem byly hned dvě branky. Tu první dala v 53. minutě nová posila španělského týmu útočník Stevan Jovetič, na 3:1 pak zvýšil třináct minut před koncem Iborra.

Sergio Ramos se postaral o druhý gól Realu
Sergio Ramos se postaral o druhý gól Realu

Domácí sice potřebovali dát na postup ještě dvě branky, ale euforie na stadionu byla obrovská. Jenže při snaze vstřelit další gól zapomněla Sevilla na obranu. Do té pronikl Casemiro, který byl ve vápně jasně postrčen a následovala penalta. Tu mazácky proměnil Sergio Ramos po vzoru legendárního Antonína Panenky a snížil na 2:3.

V tu chvíli bylo jasné, že Real postoupí do čtvrtfinále Copa del Rey. Jenže „bílý balet“ pod trenérem Zinedinem Zidanem rád tvoří historii. A to se mu povedlo i nyní. V poslední nastavené minutě se po krásném sólu trochu se štěstím prosadil střídající Karim Benzema a vyrovnal na 3:3.

Díky tomu Real Madrid neprohrál 40. soutěžní zápas v řadě. To se ještě nikdy nikomu v historii španělského fotbalu nepovedlo. Real tím přeskočil Barcelonu, jejíž rekord o víkendu vyrovnal. Teď už je na prvním místě sám.

SESTŘIH La Ligy: Real Madrid - Granada 5:0. Favorit si zastřílel
Video se připravuje ...

SESTŘIH La Ligy: Real Madrid - Deportivo 3:2
Video se připravuje ...

Sestřih La Ligy: Barcelona - Real Madrid 1:1. Ramos vyrovnal v poslední minutě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud