19. ledna 2017 • 15:22

Po rekordu krize? Real se trápí a mění sestavy, Zidane ohlásil změny

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spanilá jízda skončila. Na řadu přišly facky. A rovnou dvě za sebou. Fotbalisté Realu Madrid po dosažení španělského rekordu 40 zápasů v řadě bez porážky dvakrát za sebou nedokázali vyzrát na soupeře a tamní média už spekulují, zda se tým nedostává do herní krize. To trenér Zinedine Zidane odmítá, ale přesto po středeční porážce s Celtou Vigo 1:2 ve Španělském poháru slíbil změny.



Dvakrát provedl razantní změny v sestavě, dvakrát to skončilo neúspěchem. Zinedine Zidane začíná v Realu pociťovat, jaké to je, když se ne všechny trenérské kroky daří.

V ligovém duelu proti Seville se bývalý hvězdný fotbalista rozhodl pro změnu rozestavení a Real vyrukoval ve formaci 3-5-2. Dlouho tato taktika „bílému baletu“ vycházela. Dokonce vedl díky penaltě Ronalda 1:0, ale andalusijský celek dvěma góly v závěru udeřil a ukončil Realu rekordní šnůru bez porážky.

Ve středečním čtvrtfinále Španělského poháru proti Celtě Vigo se Zidane znovu rozhodl experimentovat. Vrátil se sice k původní formaci 4-3-3, ale na lavičce nechal oba klasické hrotové útočníky Karima Benzemu a Álvara Moratu. Do útoku vyslal Cristiana Ronalda a na krajích byla křídla Marco Asensio a Lucas Vázquez. Jenže Real znovu padl…

Jak hrál Real poslední tři zápasy
Celta Vigo 1:2, Španělský pohár Casilla - Danilo, Ramos, Varane, Marcelo -  Casemiro, Kroos, Modrič, - Asensio, Vázquez - Cristiano Ronaldo
Sevilla 1:2, La Liga Navas – Varane, Ramos, Nacho – Carvajal, Modrič, Casemiro, Kroos, Marcelo – Ronaldo, Benzema
Sevilla 3:3, Španělský pohár Casilla – Danilo, Nacho, Ramos, Marcelo – Asensio, Casemiro, Kroos – Vázquez, Díaz, Morata

„Musíme některé věci změnit. Proti Celtě jsme byli opravdu slabí a nijak to nesouvisí s fyzickými silami,“ uvedl Zidane po domácí porážce 1:2.

„Tým je z těch porážek naštvaný, ale jediná cesta, jak se z této situace dostat, je hrát intenzivněji, vložit do hry více energie. Já jsem trenér a jsem také za tohle všechno zodpovědný,“ řekl k nepřesvědčivým výkonům Zidane. „A pochopitelně budu tím, kdo najde řešení celého problému. To slibuju,“ dodal.

O začínající krizi mluvil po utkání i brazilský obránce Marcelo, který byl v duelu s Vigem u první inkasované branky a následně se postaral parádní trefou o vyrovnání. „Nedělní porážka se Sevillou nás nejspíš zasáhla víc, než jsme si mysleli,“ řekl novinářům. „Prohráli jsme dva zápasy po sérii 40 duelů bez prohry a najednou to všechno vypadá, jako když jsme nejhorší tým na světě,“ ohradil se vůči kritice.

Naštvaný trenér Realu Zinedine Zidane v duelu proti Celtě Vigo
Naštvaný trenér Realu Zinedine Zidane v duelu proti Celtě Vigo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud