24. ledna 2017 • 21:00

Někdo chce jednání zkomplikovat, ale Messi zůstane, uklidňuje Barcelona

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odrážet tlak kolem Messiho není jen tak. Barcelona svou největší hvězdu hodlá udržet za každou cenu. Klub nyní vyvrací zprávy, že kvůli finanční situaci nebude mít na nový kontrakt pro svou desítku. "Jde to velmi, velmi dobře," ujistil sekretář prvního týmu Barcelony Robert Fernandez.



Messiho kontrakt vyprší v létě 2018 a klub nemíní nic ponechat náhodě. Pokud totiž nedosáhne dohody do léta, klesla by hráčova tržní cena, v nejzažším případě by argentinský mág mohl odejít o rok později úplně zadarmo.

"Jednání s Leem běží velmi, velmi dobře," citují španělská média technického ředitele týmu Roberta Fernandeze. "Zůstávám v klidu, stejně jako jsem byl v klidu u Mascherana, Busquetse, Suáreze a Neymara ," připomněl hráče, se kterými klub prodloužil spolupráci v nedávných měsících.

"Postupujeme stejně i u Messiho, Iniesty a Ter Stegena. Pracujeme na tom a jsem přesvědčený, že všichni budou pokračovat v Barceloně," dodal Fernandez.

Největším tématem je logicky smlouva pro Messiho. Mluví se o astronomické sumě 35 milionů eur ročně (945 milionů korun), kontrakt by měl trvat dalších pět let až do Messiho 35. narozenin.

V posledních týdnech prosakovaly informace o tom, že Barcelona už na tak nákladnou smlouvu nenajde prostředky. "Nezáleží na tom, kdo prodlouží jako první. Existují lidé, co jednání chtějí zkomplikovat, ale my na tom pracujeme už velmi dlouho," přesvědčoval Fernandez, že k dohodě velmi brzy dojde.

O setrvání klíčového hráče v Barceloně prý osobně vyjednává klubový prezident Josep Maria Bartomeu s Messiho otcem Jorgem, který argentinskou star zastupuje.

Jak si vedly hvězdy La Ligy: Zářil Griezmann i trio Barcelony, Ronaldo nic moc
Video se připravuje ...

Na hřišti si poradí s každou situací

Za Messiho mluví především výkony na hřišti. V této sezoně naskočil do 26 utkání, nastřílel 28 branek a přidal devět asistencí. Pětinásobný držitel Zlatého míče dominuje v každém zápase a dokazuje, že patří mezi nejlepší fotbalisty planety.

V devětadvaceti letech hraje pravděpodobně nejlepší fotbal v kariéře. "Leo se dostal do fáze, kdy vypadá, že hraje lépe než před třemi nebo pěti lety," prohlásil Fernandez.

"Pořád se zlepšuje, na hřišti je schopný si poradit snad v každé situaci," rozplýval se nad největší hvězdou klubu. "Leo je nejlepší na světě, o tom není pochyb. Byl jsem blízko Maradony , Cruyffa, Di Stefana. Ale Messi je jiný. Dokáže podávat skvělé výkony hodně let," dodal k Messimu.

Barcelona Messiho potřebuje, o tom není sporu. 29letý útočník vyzrál, na hřišti je schopný i zakládat akce a rozhodovat zápasy. Sám tvrdí, že z klubu nikam utíkat nechce.

"Vždy jsem říkal, že mi Barcelona dala všechno. Budu tu tak dlouho, jak dlouho mě budou chtít. V Barceloně jsem proto, že nesnáším porážky. V Barceloně neexistuje nic jiného než výhry a získávání trofejí," prohlásil Messi.

Eibar - Barcelona: Messi si naběhl na centr Luise Suáreze a zvýšil vedení
Video se připravuje ...

Barcelona - Espanyol: A zase Messi! Parádně prošel přes tři hráče a Alba zvýšil na 3:0
Video se připravuje ...

Barcelona - Espanyol: Messi zase točil protihráče, ale mířil těsně vedle
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud