1. března 2017 • 22:05

Enrique skončí na lavičce Barcelony. Potřebuji si odpočinout, oznámil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, o čem se v posledních týdnech spekulovalo, se stalou skutečností. Trenér Barcelony Luis Enrique oznámil, že po aktuální sezoně skončí na lavičce španělského klubu. „Potřebuji si odpočinout,“ prohlásil po vysoké výhře nad Gijónem 46letý kouč, který v Barceloně působí třetím rokem.



"Chtěl bych poděkovat klubu za důvěru, kterou mi projevil. Byly to tři nezapomenutelné roky," řekl na tiskové konferenci Enrique. "Bylo to obtížné, ale dobře promyšlené rozhodnutí. Musím si stát za tím, co si myslím," doplnil bývalý reprezentační záložník, který v Barceloně jako hráč strávil dvanáct let a dělal i kapitána.

Bývalý záložník katalánského klubu zamířil na jeho lavičku v roce 2014, kdy převzal žezlo po Gerardu Martínovi a okamžitě začal sbírat trofeje. Postupně vyhrál Champions League, španělskou ligu (2x), pohár (2x), domácí i evropský superpohár a dominoval i na MS klubů.

Barcelona deklasovala Gijón 6:1
Barcelona deklasovala Gijón 6:1

„Respektujeme jeho rozhodnutí. Náš klub dovedl k velkým úspěchům a stále ještě může dovést k dalším.  Hráči jsou velmi motivovaní, aby tomu tak bylo,“ okomentoval po středečním duelu s Gijónem prezident Bartomeu ohlášený konec Enriqueho.

„Nejdřív to řekl nám v kabině. Chceme úspěšně zakončit sezonu a užít si s ním poslední chvíle,“ řekl o odchodu trenéra chorvatský záložník Ivan Rakitič.

V tomto ročníku se Katalánci přetahují s Realem Madrid o mistrovský titul a čeká je finále poháru. V LM je ale "Barca" na pokraji vyřazení už v osmifinále po nečekaném úvodním debaklu 0:4 na hřišti Paris. St. Germain.

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 3. • 19:30
FC Barcelona
FC Barcelona
6:1
ONLINE
1. března
19:30
Sporting Gijón
Sporting Gijón
Góly

Domácí: 9. Messi, 11. Rodríguez (vl.), 27. L. Suárez, 49. Alcácer, 65. Neymar, 87. Rakitić

Hosté: 22. C. Castro

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Rafinha (74. Roberto), Mascherano, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Denis Suárez, Messi (62. A. Gomes) – L. Suárez (46. Alcácer), Neymar.

Hosté: Cuéllar – Elderson, Babin, Lillo, Rodríguez – Douglas (46. V. Rodríguez), S. Álvarez (78. Vesga), X. Torres, Cases, Burgui (59. Isma López) – C. Castro.

Náhradníci

Domácí: Piqué, Iniesta, Cillessen, Digne, Alcácer, Roberto, Gomes

Hosté: Lora, Traoré, Rodríguez, Mariño, López, Vesga, Čop

Karty

Domácí: Neymar

Hosté: Burgui, C. Castro, Rodríguez

Rozhodčí

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud