2. března 2017 • 21:30

Trenéři pro Barcelonu? Sampaoli, Koeman či senzace s Wengerem

Autor: pod, dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Tři hvězdní trenéři, které by mohla v létě angažovat BarcelonaTři hvězdní trenéři, které by mohla v létě angažovat BarcelonaFOTO: koláž iSport.cz

    Ať vyhraje titul, nebo ne, jedno je jisté. Barcelona bude v létě shánět nového trenéra. Její dosavadní kouč Luís Enrique po středečním duelu s Gijónem (6:1) totiž oznámil, že po sezoně skončí. Kdo by ho mohl nahradit? Variant je hned několik. Mezi favority španělská média řadí Jorgeho Sampaoliho ze Sevilly a Ronalda Koemana z Evertonu. Velkou senzací zase může být tah s Arsénem Wengerem, který už několik týdnů naznačuje, že možná v Arsenalu skončí. Na seznam trenérů, o kterých by katalánský velkoklub v létě mohl uvažovat, se podívejte v článku.

  • Ronald Koeman (Everton)

    Ronald KoemanFoto Reuters

    Barcelonu velmi dobře zná. Působil v ní šest let jako hráč a začínal v ní v roli asistenta svou trenérskou kariéru. Úspěchy ale zatím mimo Nizozemsko zažíval spíše v menších klubech, například ve španělské Valencii vyloženě vyhořel. Fanoušci mu navíc často vyčítají styl hry, kterým se jeho týmy prezentují.

  • Jorge Sampaoli (Sevilla)

    Jorge SampaoliFoto ČTK/AP

    Argentinský kouč je velký reformátor. Když působil na lavičce Chile, předváděl atraktivní podívanou na MS 2014 v Brazílii a rok na to ovládl turnaj Copa América. V aktuální sezoně přebudoval mančaft Sevilly, která šlape a znovu se dere na přední příčky španělské ligy a úspěšná je i v Lize mistrů. Pro Barcelonu by se jednalo o léčbu šokem, ale proč, ne?

  • Arséne Wenger (Arsenal)

    Arséne WengerFoto Profimedia.cz

    Byla by to největší senzace léta. Francouzský stratég už několik týdnů naznačuje ve svých prohlášeních, že se klidně může stát, že od příští sezony už nebude trénovat Arsenal. Věhlasnějšího a odbornějšího kouče by v tom případě Barcelona na trhu nenašla. Wenger je persona. Ačkoliv londýnský klub čeká na úspěch v Premier League už skoro13 let, legendární sezona 2003/04, kdy dokráčel k titulu bez jediné porážky, je stále v živé paměti.

  • Eusebio Sacristan (Real Sociedad)

    Eusebio SacristánFoto EPA

    Velmi zajímavé jméno. V Barceloně působil Sacristan sedm let jako hráč, pět let byl asistentem trenéra a čtyři roky vedl béčko. Pak se vydal na své první angažmá u áčka, když převzal Real Sociedad. A vede si výborně. Basický celek se pod ním výrazně zvedl a hlavně začal předvádět vynikající fotbal. Barcelonskou školu Sacristan nezapře. Ostatně není to tak dlouho, kdy jeho tým skoro celý zápas drtil právě Barcelonu.

  • Ernesto Valverde (Bilbao)

    Ernesto ValverdeFoto EPA

    Podle deníku Marca v tuto chvíli favorit pro vedení Barcelony. Valverde má se španělským fotbalem bohaté zkušenosti jako hráč i trenér. Za Barcelonu dvě sezony hrál, největší jméno si ale získal v Athleticu Bilbao, kde působí i dnes. Baskický klub vede už od roku 2013 a daří se mu s ním hrát pohledný fotbal. Potrpí si na přesných kombinacích a výborném presinku, což v Barceloně vyžadují.

  • Frank de Boer (Bez angažmá)

    Frank de BoerFoto profimedia.cz

    V Ajaxu ho milovali, ale v Interu Milán Frank de Boer narazil. Angažmá mu vůbec nevyšlo, neměl výsledky a údajně ani dobré vztahy s hráči. Jinak ovšem vždy razil styl fotbalu, který předvádí Barcelona. To, že byl vynikajícím fotbalistou, což dokázal i v dresu katalánského klubu, snad ani nemusíme připomínat.

  • Laurent Blanc (Bez angažmá)

    Laurent BlancFoto Profimedia.cz

    Legendární hráč a zkušený trenér je po konci v PSG bez angažmá. Blanc jako kouč působil zatím jen ve Francii (Bordeaux, PSG a reprezentace), ale zkušenosti s Barcelonou má jako hráč. Má za sebou úspěchy, ale také rozepře s několika hráči

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud