1. června 2017 • 17:05

Nový kouč Barcelony: Chci ještě vylepšit tiki-taku a pomoci Messimu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrátit do Barcelony mistrovský titul, to je hlavní cíl jejího nového trenéra Ernesta Valverdeho. Třiapadesátiletý kouč nehodlá nijak měnit herní styl katalánského klubu, naopak jej chce prohloubit a vyladit. I nadále počítá s třiatřicetiletým záložníkem Andrésem Iniestou.



"Je to nejtěžší výzva v mé hráčské i trenérské kariéře, ale také nejpřitažlivější. To je bez debat. Věřím si," řekl Valverde na první tiskové konferenci v roli trenéra barcelonských fotbalistů.

Na lavičku slavného klubu přišel z Bilbaa jako náhrada za Luise Enriqueho. "Když vám zavolá takový klub jako Barcelona, není prostor na nějaké dlouhé přemýšlení. Luis Enrique je mimořádný trenér, který zde dosáhl velkých věcí. Všichni mí předchůdci tady byli velcí trenéři a velké osobnosti té nejvyšší kvality. Nejen Enrique, ale i Tito Vilanova, Guardiola a Johan Cruyff," uvedl Valverde.

"Když jsem o nich tak přemýšlel, tohle je pro mě přesně ta výzva, po které jsem toužil. Věřím, že na to navážeme. Společně chceme dělat radost našim fanouškům po celém světě a samozřejmě získat titul, to je hlavní cíl," dodal Valverde.

Přestože katalánský celek v této sezoně skončil v domácí lize až za mistrovským Realem Madrid a v Lize mistrů vypadl už ve čtvrtfinále, Valverde nijak nehodlá měnit typický herní styl týmu zvaný tiki-taka.

"Barcelona a její klubová filozofie jsou proslulé po celém světě. Musím se tomu přizpůsobit. Mým záměrem je prohloubit charakteristický herní styl, který Barcelona má, a trochu ho vyladit, pokud je to možné," prohlásil Valverde.

TOP 5 akcí Barcelony v sezoně: Neymarův lob i superakce na Realu
Video se připravuje ...

Těší se na spolupráci s hvězdným Lionelem Messim . "Mám štěstí, že ho mohu trénovat, takový zážitek má člověk jednou za život. Když si myslíte, že Messi dosáhl svého vrcholu, další den vás překvapí. Doufám, že si užiju jeho hru a pomohu mu se ještě zlepšit, pokud je to možné," uvedl Valverde.

I nadále chce stavět hru okolo třiatřicetiletého špílmachra Iniesty . "Považuji Iniestu za velmi důležitého hráče pro tým i pro celý klub. Stále může na hřiště hodně přinést," prohlásil Valverde, který za Barcelonu hrával v letech 1988 až 1990.

Messiho TOP 5 GÓLŮ sezony: Pumelice i chytré zasekávačky
Video se připravuje ...

Messi vs. Ronaldo = kličky, góly, penalty! Kdo zažil lepší sezonu?
Video se připravuje ...

Barcelona už oficiálně uvítala nového trenéra Ernesta Valverdeho
Barcelona už oficiálně uvítala nového trenéra Ernesta Valverdeho

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud