14. června 2017 • 04:40

Talent Asensio prodlouží s Realem. Chcete ho? Zaplatíte 9 miliard

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Zinedine Zidane si ho piplá, spoluhráči oceňují, fanoušci zbožňují. Talentovaný Marco Asensio je přítomností i budoucností Realu Madrid zároveň. „Bílý balet“ si ho hodně váží a on sám je v klubu velmi spokojený. V nejbližších dnech to obě strany stvrdí podpisem, Asensio v Realu prodlouží kontrakt až do roku 2023. A součástí smlouvy bude astronomická klauzule. Ta říká: „Na Asensia zapomeňte!“



Marco Asensio prožil v Realu Madrid zlomovou sezonu. Před rokem v létě se vrátil z povedeného hostování v Espanyolu, ale nikdo nečekal, že by se mohl hned prosadit i v nabitém kádru madridského klubu. A on to dokázal.

Mladý Španěl sice většinou nebyl v základní sestavě, přesto si ho nešlo nevšimnout. Když totiž dostal šanci, patřil k nejlepším hráčům. A tak příležitostí dostával víc a víc. Ať už v základu, nebo z lavičky. Nastoupil do nejdůležitějších zápasů Ligy mistrů včetně finále, kde dal dokonce gól na 4:1. Nechyběl v El Clásiku a Realu pomohl také v ligovém finiši.

Asensiovy statistiky mluví za vše. Záložník Realu si připsal 3 góly v La Lize a třikrát se trefil rovněž v Lize mistrů a domácím poháru. K tomu přidal 3 asistence. A hlavně předváděl až nečekaně sebevědomé výkony, nebál se vzít akce na sebe.

Real Sociedad - Real Madrid: Luxus! Mladík Asensio skóroval obloučkem a bylo to 2:0
Video se připravuje ...

Trenér Zinedine Zidane několikrát řekl či naznačil, že s Asensiem hodně počítá. A to brzy potvrdí i klub. Real se totiž s mladým hráčem dohodl na nové smlouvě, která bude platit až do roku 2023. Asensio si polepší i platově.

Španělský mládežnický reprezentant nemá důvod z Realu odcházet, přesto se během jara psalo například o velkém zájmu Liverpoolu. Aby případnému útěku Real zabránil, ve smlouvě bude mít Asensio klauzuli, kterou těžko někdo zaplatí. Přece jen byste ho chtěli? Tak si připravte 350 milionů eur (9,1 miliardy korun)!

Tato částka zní šíleně, když si uvědomíme, že Real Madrid přivedl Asensia z Mallorcy za 3,9 milionů eur (101 milionů korun). „Bílý balet“ tím trefil bingo.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Real Madrid - Barcelona: Asensio obešel Piquého a pěkně vypálil, Ter Stegen byl pozorný
Video se připravuje ...

Záložník Realu Madrid Marco Asensio s pohárem pro vítěze Ligy mistrů
Záložník Realu Madrid Marco Asensio s pohárem pro vítěze Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud