18. srpna 2017 • 16:14

Paulinho v Barceloně? Stadion zel prázdnotou, Brazilec zkazil nožičky

Autor: Tomáš Macák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drahé letní posily často čeká, především ve Španělsku, velkolepé přivítání v podobě plného stadionu. Stačí si vzpomenout na příchody Ronalda a Kaká do Realu Madrid či Neymara do Barcelony. Do té teď za 40 milionů eur přestoupil z čínského Guangzhou Paulinho, ovšem ve světě nepříliš chápaný transfer moc lidí na Camp Nou nepřilákal. Konkrétně přišly Brazilce zkouknout pouhé dvě tisícovky. A zřejmě se nové akvizici i před touto „hrstkou“ lidí rozklepala kolena. Nožičky totiž nevyšly podle jeho představ.



Jakoby kolem barcelonského svatostánku běhala černá kočka. Nejprve jednoznačná porážka 1:3 od Realu Madrid ve španělském Superpoháru, která následovala hned po odchodu hvězdného Neymara a pak ne úplně vydařené představení Paulinha - nejdražší letní posily katalánského klubu.

Když před více než čtyřmi lety přicházel Neymar do Barcelony, byl nejdražší letní akvizicí. Teď se do kádru pětinásobného vítěze Ligy mistrů stěhoval jiný Brazilec. V tomto přestupním období se Paulinho stal rovněž (zatím) nejdražší posilou.

Tady však veškeré spojitosti končí. Příchod tehdy jednadvacetiletého brazilského šikuly ze Santosu byl u barcelonských fanoušků dlouho očekávaný a chtěný. Také ho na Nou Camp přišlo přivítat více než 40 000 natěšených lidí.

VIDEO | Paulinhovi nevyšly na prezentaci nožičky

A devětadvacetiletý záložník, který hrával poslední dvě sezóny v dalekém Guangzhou? Těžko hledat na tvářích příznivců Barcelony spokojený úsměv. Je to spíše jako u celého fotbalového světa jeden velký údiv.

Většinou se chodí z předních týmů v Evropě do Číny a ne naopak. A tak na něj, v porovnání s Neymarem, nečekalo žádné exkluzivní přivítání. Na stadionu, který má kapacitu přes 98 tisíc diváků, čekaly téměř neviditelné dvě tisícovky lidí.

Paulinho se tak mohl cítit dobře aspoň při příchodu na trávník, u kterého se mačkalo velké množství novinářů a fotografů z různých koutů světa. Když ale chtěl pro blesky fotoaparátů předvést něco ze svých technických dovedností, došlo na lehce trapný moment. Jedna nožička, druhá, třetí… a míč překvapivě odskočil na zem.

Hráč, který za brazilskou reprezentaci nastoupil do 41 zápasů, může prokázat svoji cenu a napravit reputaci hned v neděli v prvním kole La Ligy proti Betisu Sevilla.

Brazilský záložník Paulinho přestoupil do Barcelony, fanoušci nadšení nejsou
Brazilský záložník Paulinho přestoupil do Barcelony, fanoušci nadšení nejsou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud