18. srpna 2017 • 16:47

Smutek kvůli teroru. Truchlil Messi, sportovní deník odmítl řešit sport

Autor: iSport.cz, ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelona truchlí za oběti teroristického útoku, při kterém zemřelo 13 lidí a víc než sto dalších bylo zraněno. A sport nezůstává stranou. S kondolencemi za oběti přišly velké fotbalové hvězdy. Bylo také rozhodnuto, že první kolo španělské ligy začne minutou ticha. Na svých internetových stránkách o tom informovalo vedení fotbalového svazu (RFEF).



Památku obětí by stejným způsobem měly uctít i všechny ostatní fotbalové soutěže ve Španělsku. "Na důkaz soustrasti se všemi, které teroristický útok zasáhl, doporučujeme všem účastníkům, aby drželi minutu ticha. Všem klubům, rozhodčím i regionálním svazům předem děkujeme za spolupráci," uvedl RFEF v prohlášení.

Minutu ticha budou rovněž držet před nejbližšími zápasy první i druhé ligy v Německu a Francii.

Hráči Barcelony a Realu Madrid uctili památku obětí už dnes, když drželi minutu ticha před tréninky. V poledne stejné gesto učinili i zaměstnanci katalánského klubu, jehož předseda Josep Maria Bartomeu se zúčastnil oficiálního pietního aktu v centru města. Fotbalisté všech výběrů Barcelony nastoupí o víkendu k zápasům s černými páskami.

Dění po teroristickém útoku v Barceloně ONLINE>>>


Bezprostředně po útoku napsal na Instagramu vzkaz také Lionel Messi . "Nevzdáme se, je nám mnohem víc, kteří chtějí žít v míru s respektem a tolerancí," napsal. Podobně se vyjádřil také další fotbalový velikán Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.

S neobvyklou titulní stranou vyšel největší sportovní deník v zemi Marca. Je na ní černá stuha a titulní strany ostatních deníků zachycující tragický útok. "Dnes nemůžeme mluvit o sportu," zní titulek.

Útok se odehrál ve čtvrtek vpodvečer v centru Barcelony na známé promenádě La Rambla, kde teroristé najeli dodávkou do lidí. Policie v souvislosti s incidentem zadržela dva muže, pachatel je však stále na útěku. K útoku se přihlásil Islámský stát.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud