Jakub Dvořák
21. srpna 2017 • 10:09

Real a tiki-taka? Před gólem si 44krát přihrál, Ramos má rekord v červených

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhráli Superpohár UEFA, španělský Superpohár a do ligové sezony vstoupil Real Madrid rovněž ve velkém stylu. Nedělní zápas s Deportivem La Coruňa (3:0) nabídl hned několik zajímavých momentů. Před druhým gólem si Real přihrál 44krát, což je nejvíce v historii La ligy od ročníku 2006/07. Zároveň se však kapitán madridského celku Sergio Ramos nechal zbytečně vyloučit. Jeho obdržená osmnáctá červená karta jej posunula na první místo v historii této nelichotivé statistiky.



Když je v týmu pohoda, jde všechno, na co se sáhne. Otřepané klišé sedí na fotbalisty Realu jako ulité. Po dominantních triumfech nad Manchesterm United v evropském Superpoháru a Barcelonou v tom španělském, si svěřenci Zinedina Zidana poradili i v prvním ligovém kole s La Coruňou. A to i bez potrestaného Cristiana Ronalda .

Při výhře 3:0 vyčnívá především druhá trefa, kterou obstaral defenzivní záložník Casemiro. Že ji obstaral sváteční střelec Realu, to ještě tak pozoruhodné není. Všechny ohromilo, jakým způsobem Madrid branky docílil. Celá akce, která začala u brankáře Keylora Navase, totiž obsahovala 44 přihrávek, aniž by kombinaci přerušil soupeř.

Deportivo - Real Madrid: Marcelo udělal kličku a parádně našel Casemira. Ten doklepl do prázdné
Video se připravuje ...

Jedná se o největší počet přihrávek před gólem od ročníku 2006/07 a někteří z fanoušků na sociálních sítích, si začali dělat srandu, že vyhlášená tiki-taka, kterou se dlouho prezentovala Barcelona, našla nový domov.

„Pokaždé se snažíme fotbal užívat a hrát, ne bořit. Navíc na to máme hráče. Přesně tak, jak padl druhý gól, chceme hrát i dál. Na Deportivu není lehké vyhrát, jejich hráči měli několik nebezpečných šancí, proto jsem za výsledek velmi rád,“ hodnotil zápas trenér Zinedine Zidane.

Kapitán Ramos – rekordní hříšník

Co však lehce pokazilo dojem z dobrého výkonu Realu francouzskému manažerovi, je vyloučení kapitána Sergia Ramose. Španělský obránce k němu přišel až ve druhé minutě nastavení. V hlavičkovém souboji fauloval loktem a podruhé žluté zamířil předčasně do sprch.

První žlutou však lídr „bílého baletu“ obdržel za nesportovní chování při strkanici s hráči Deportiva, která vypukla poté, co Ramos nechtěl zakopnout míč, když jeden z domácích ležel na zemi kvůli zranění.

Deportivo - Real Madrid: Ramos nechtěl zakopnout míč a strhla se mela. Kapitán Realu dostal žlutou
Video se připravuje ...

„Schär (hráč Deportiva, pozn. red.) mi dal hlavičku, tak jsem dával jeho hlavu pryč od sebe. S druhou žlutou nesouhlasím, ale musím respektovat verdikt sudího. Rozhodně jsem do souboje nešel s úmyslem soupeři ublížit,“ hájil se kapitán Realu.

Pro Ramose to byla již osmnáctá červená karta v jeho dosavadní ligové kariéře, díky čemuž se dostal na samý vrchol hříšníků. Společně s ním jich 18 mají v historii španělské ligy pouze Pablo Alfaro a Xavi Aguado.

„Nejsem z toho nadšený. Musím se ještě podívat detailně na video, ale nevím, jestli ta druhá žlutá byla opravdu nutná. Bohužel, už se stalo. Takový je fotbal,“ uvedl Zidane.

Deportivo - Real Madrid: Ramos je vyloučen! Kapitán Realu šel do hlavy, srazil soupeře a musel ven
Video se připravuje ...

SESTŘIH La Ligy: La Coruňa - Real Madrid 0:3. Klidná výhra, Ramos byl vyloučen
Video se připravuje ...

Fotbalisté Realu Madrid Gareth Bale a Toni Kroos slaví gól
Fotbalisté Realu Madrid Gareth Bale a Toni Kroos slaví gól

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud