30. září 2017 • 13:30

Barcelona v anglické lize? Po odtržení Katalánska je to možné, říká ministr

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony by v budoucnu mohli hrát anglickou, francouzskou či italskou ligu. A to pokud se naplní snahy Katalánska o odtrhnutí od Španělska. Pak by si tamní fotbalové kluby mohly podle katalánského ministra sportu Gerarda Figuerase vybrat, kterou soutěž chtějí hrát.



"V případě nezávislosti si katalánské kluby ze španělské ligy, tedy Barcelona, Espaňol a Girona, budou muset vybrat, kde chtějí hrát. Ve španělské lize, ale třeba italské, francouzské či anglické lize," prohlásil Figueras.

Je to stejný případ, jako když kluby z Andorry hrají ve španělských fotbalových a basketbalových soutěžích. Monako zase hraje ve Francii a velšské kluby jsou v Anglii. Takže UEFA nemá nic proti tomu, když kluby hrají v lize jiné země," dodal katalánský ministr sportu.

Referendum o nezávislosti má v Katalánsku proběhnout v neděli. Španělské úřady se ho však snaží překazit. Vláda do Katalánska poslala na 10.000 policistů a příslušníků civilní gardy, kteří mají obsadit volební místnosti. Vládnoucí separatistická koalice Katalánska se zavázala, že v případě souhlasu s odtržením vyhlásí nezávislost na Španělsku do 48 hodin.

SESTŘIH La Ligy: Girona - Barcelona 0:3. Rozhodly vlastní góly
Video se připravuje ...

Barcelona slaví jediný a vítězný gól na půdě Sportingu Lisabon
Barcelona slaví jediný a vítězný gól na půdě Sportingu Lisabon

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud