4. října 2017 • 12:38

Ronaldovo super gesto: Vydražil svůj Zlatý míč, na charitu jde 15 milionů

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trofeje sbírá jako na běžícím pásu, pro Cristiana Ronalda ale na světě existují i důležitější věci. Jeden z nejlepších fotbalistů historie se vzdal jednoho ze svých Zlatých míčů a vydražil jej, díky čemuž vybral přes půl milionu eur pro dětskou charitu Make-a-Wish.



Zlatý míč získal Cristiano Ronaldo už čtyřikrát. V jeho skříni s trofejemi ale najdete jen tři kousky. Ten z roku 2013, kdy Portugalec triumfoval podruhé a ukončil čtyřletou nadvládu Lionela Messiho , teď patří jednomu ze šťastných fanoušků, který vyhrál dražbu.

Ronaldo se rozhodl celý výtěžek z prodeje slavné trofeje věnovat celosvětové nadaci Make-a-Wish, která plní přání dětem se smrtelnými chorobami. "Hráči většinou chtějí, aby replika trofeje putovala do výstavky jejich klubu, či do jejich osobní sbírky. Ronaldo osobně požádal, aby Zlatý míč z roku 2013 byl vydražen pro charitu," uvádí španělský deník Marca gesto hvězdy Realu Madrid na pravou míru.

Cena Zlatého míče se nakonec vyšplhala na 600 tisíc eur, tedy 15,6 milionu korun. Kupcem je podle informací španělských médií izraelský ropný magnát Idan Ofer, nejbohatší muž své země.

Ronaldo nebyl jedinou hvězdou fotbalového nebe, která se do kampaně organizace Make-a-Wish zapojila. Pep Guardiola a José Mourinho , trenéři manchesterských celků City a United, vydělali na charitu 30 tisíc eur (778 tisíc korun). Tolik zaplatil jeden z fanoušků za to, aby se s oběma stratégy mohl osobně potkat ve VIP lóži na jednom z boxerských zápasů konaných v Manchesteru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud