15. října 2017 • 16:14

Barcelona přijela do Madridu: Piqué si zacpal uši, chyběli fanoušci hostů

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to šlágr La Ligy bez ohledu na sílu týmu na obou stranách. Na zápas Atlétika Madrid s FC Barcelona, který skončil remízou 1:1, byla upřena pozornost i z jiného důvodu. Šlo o první výjezd katalánského velkoklubu do španělské metropole od centrální vládou neuznaného referenda o nezávislosti. Místní fanoušci dali jasně najevo, co si myslí od odtržení bohatého regionu.



Jisté známky napětí bylo cítit už před zápasem. Atlético neposkytlo hostujícím fanouškům Barcelony vstupenky na zápas, což vysvětlilo „logistickými problémy.“ Byla za tím obava, že by fanoušci hostů zhoršili bezpečnostní situaci na stadionu? To z oficiálních zdrojů nakonec nezaznělo.

Skutečností také je, že Atlético od otevření svého nového stadionu kvůli velkému zájmu o vstupenky značně redukuje prostor pro hostující příznivce. Při zápasech s Málagou a Sevillou jich bylo v aréně pro 68 tisíc diváků přítomno pouze zhruba 200.

Na zaplněných tribunách bylo zřejmé, v jaké náladě se nachází publikum. K vidění byla záplava španělských vlajek. Ohlušující pískot slyšel především obránce Barcelony Gerard Piqué jako otevřený podporovatel nezávislosti Katalánska. Pískalo se na něj při každém jeho kontaktu s míčem, Piqué už při odchodu z rozcvičení dav ještě popudil tím, že si zacpal uši. Zopakoval tak gesto známé z prvního zápasu Luise Figa, který odehrál v Barceloně po přestupu do Realu Madrid právě z týmu úhlavního rivala.

Kromě toho se fanoušci soustředili především na fotbal a respektovali prosbu funkcionářů, aby se zdrželi ostřejších projevů na současnou politickou situaci. Atmosféru si nakonec pochvalovali trenéři obou týmů. „Byl to skvělý zápas se skvělou kulisou na krásném stadionu. Bod bereme, i když jsme chtěli vyhrát,“ řekl kouč Barcelony Ernesto Valverde.

SESTŘIH LA LIGY: Atlético - Barcelona 1:1. Hosté poprvé ztratili, vyrovnával Suárez
Video se připravuje ...

Obránce Barcelony Gerard Piqué při rozcvičení v katalánském dresu svého týmu. Za ním záplava španělských vlajek na tribunách stadionu Atlética.
Obránce Barcelony Gerard Piqué při rozcvičení v katalánském dresu svého týmu. Za ním záplava španělských vlajek na tribunách stadionu Atlética.

82. minuta: Atlético - Barcelona: Hosté se dočkali! Suárez tentokrát nedal Oblakovi šanci, 1:1
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud