31. října 2017 • 14:42

Kapitán Realu nechce ligu bez rivala. Ať Barcelona zůstane, přeje si Ramos

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán fotbalistů Realu Madrid Sergio Ramos doufá, že napjatá politická situace v Katalánsku nevyústí v odchod FC Barcelona ze španělské ligy. Soutěž bez úhlavního rivala si jednatřicetiletý obránce nedokáže představit.



Katalánsko v pátek vyhlásilo nezávislost, kterou ale madridská vláda neuznala a následně regionu omezila autonomii a převzala nad ním moc. Už dříve se spekulovalo o tom, že by Barcelona a další katalánské kluby v případě odtržení od Španělska mohly hrát ligovou soutěž v jiné zemi.

Souboje Realu s Barcelonou přitom dlouhodobě patří k nejsledovanějším fotbalovým utkáním po celém světě. "Je těžké si představit La Ligu bez Barcelony. Chtěl bych, aby tady pokračovala a nic se neměnilo," řekl Ramos rozhlasové stanici Onda Cero.

"Situace ve Španělsku mě bolí, protože myslím, že jsme společně silnější. Je mi líto, že takhle teď Španělsko vnímá okolní svět," doplnil reprezentační obránce.

Barcelona má po deseti kolech španělské ligy v čele tabulky už osmibodový náskok na třetí Real Madrid. Obhájce titulu naposledy v neděli i s Ramosem v sestavě překvapivě prohrál na hřišti katalánského nováčka Girony 1:2.

SESTŘIH La Ligy: Athletic Bilbao - FC Barcelona 0:2. Drama rozhodl Messi
Video se připravuje ...

SESTŘIH La Ligy: Girona - Real Madrid 2:1. Šok dotáhli domácí po poločase
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud