Jakub Dvořák
20. listopadu 2017 • 20:30

Historie proti Realu. Smazat velké manko? Neumí to, Zidane to dokázal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro fanoušky svátek, na hřišti válka. Avšak bez vítěze. Až na jednoho, který se však boje přímo nezúčastnil. Po sobotním derby Atlétika s Realem (0:0) se náskok Barcelony v čele španělské ligy zvětšil na propastných deset bodů! Katalánský celek postupně odstřihuje Madrid. Je hotovo? ptají tamní média. „Ani náhodou. Ještě žijeme a nic nevzdáváme,“ vzkazuje trenér „bílého baletu“ Zinedine Zidane. Historie za posledních dvacet let je však proti královskému klubu.



Hráli hezčí fotbal, vytvořili si více střeleckých pokusů, sudí jim uzmul víc než jednu penaltu, přesto se nemohli radovat. Sobotní derby bylo pro Realu Madrid jedna velká deprese, jejíž nejlepší přítelkyní je neefektivita. Právě ta „bílý balet“ na zbrusu novém stadionu Wanda Metropolitano srazila a připravila o dva body.

„Nemám za co hráče kritizovat. Tentokrát jsme hráli fakt dobře, ale chyběl nám gól. Mrzí mě jejich úsilí, protože si zasloužili víc než bod. Zatímco v zápasech s Tottenhamem a Gironou jsme se nedrželi plánu, tentokrát jsme takový problém neměli, ale bohužel, výhra z toho nebyla,“ naříkal hostující kouč Zinedine Zidane .

Jenže dobré to rozhodně není při pohledu na ligovou tabulku. V ní je Real až třetí jen o skóre před Atlétikem. Na první Barcelonu ztrácí děsivých deset bodů, na druhou Valencii šest.

Takové manko po úvodních 12. kolech úřadující mistři za posledních 20 let nepamatují. V ročníku 2012/13 ztrácel Real v tu dobu na čelo osm bodů a na konci bral pouze druhé místo.

Největší ztráty Realu po úvodních 12. kolech za posledních 20 let
2017/18 10 bodů
2012/13 8 bodů (konečné umístění 2. místo)
2002/03 8 bodů (1. místo)
1999/00 8 bodů (5. místo)
2004/05 7 bodů (2. místo)
2001/02 7 bodů (3. místo)

Smazat propastný rozdíl se mu však přeci jenom jednou podařilo. V sezoně 2002/03 ztráceli svěřenci Vicente del Bosqueho osm bodů, ale trofej pro mistra ligy jim neunikla.

Je však nutné podotknout, že v takové síle s  Lionelem Messim se Barcelona nenacházela. V tabulce byla po dvanácti úvodních kolech dokonce ještě za Realem. Na čele se vyhřívali Baskové ze San Sebastiánu, kteří museli ve finále vzít za vděk druhé místo jen o dva body. Současná situace pro „bílý balet“ vypadá trochu jak „Mission impossible“.

„Deset bodů? To se ještě stále dá stáhnout. Se Zidanem je to možné. Nyní však musíme doufat, že Barcelona někde ztratí,“ nevzdává se myšlenek na mistrovský titul obránce Dani Carvajal.

A v lecčems má pravdu. Pokud někdo může vytáhnout Real ze současné situace, je to právě francouzský kouč. Právě Zidane byl totiž součástí a důležitou postavu týmu, který před 15 lety dokázal bodový rozdíl vymazat.

Povede se mu to i z pozice trenéra?

„Liga ještě není rozhodnutá. Ve fotbale se věci mění, musíme zůstat pozitivně naladěni a věřit až do konce,“ uklidňoval situaci po zápase. „V kabině není nikdo, kdo by něco vzdával předem. Ještě stále žijeme a bojujeme,“ vzkázal.

Atlético Madrid - Real Madrid: Chyběl kousek! Kroos si hezky narazil s Ronaldem, mířil z blízka vedle
Video se připravuje ...

Atlético Madrid - Real Madrid: Ramos dostal ve vápně kopačkou a tekla mu krev. Sudí faul neodpískal
Video se připravuje ...

Ronaldo se proti obraně Atlétika prosadit nedokázal
Ronaldo se proti obraně Atlétika prosadit nedokázal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud