25. listopadu 2017 • 14:10

Barcelona si pojistila Messiho! Výstupní klauzule dělá 17,8 miliardy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinská hvězda Lionel Messi zůstane hráčem Barcelony až do roku 2021. Třicetiletý fotbalový kanonýr podepsal se španělským klubem novou smlouvu, která obsahuje i astronomickou výstupní klauzuli. Zájemce o pětinásobného vítěze Zlatého míče by musel zaplatit 700 milionů eur (17,8 miliardy korun).



"Tento klub je pro mě domovem. Vždycky jsem říkal, že mým snem je uzavřít kariéru v Barce a jdeme po této cestě," řekl Messi pro klubovou televizi.

S Barcelonou zatím získal osm titulů ve španělské lize a čtyři trofeje v Lize mistrů. Finanční podrobnosti klub nezveřejnil. Podle deníku El Mundo dostane za jednu sezonu 30 milionů eur a údajně také podpisový bonus ve výši 50 milionů eur.

Na výši astronomického odstupného za Messiho se výrazně podepsal Neymarův případ. Na začátku srpna totiž brazilský útočník za rekordní sumu 222 milionů eur přestoupil do Paris St. Germain. Původně bylo odstupné za Messiho stanoveno na 300 milionů, jenže po Neymarově odchodu klub částku více než zdvojnásobil.

"Nová smlouva je více v souladu se současnou situací ve stále se měnícím světě fotbalu," komentoval kontrakt s argentinskou ikonou prezident klubu Josep Bartomeu.

Messi, jemuž současný kontrakt vyprší po této sezoně, přišel do Barcelony v roce 2001 jako třináctiletý a mezi profesionály debutoval v sedmnácti letech. Dosud za katalánský velkoklub odehrál 602 zápasů, v nichž nastřílel 523 branek a je nejlepším střelcem v historii klubu i španělské ligy.

"Cílem je pokračovat v dobývání cílů, naplňovat trofejemi klubové vitríny a podílet se na historii Barcy. Měli jsme štěstí, že už jsme toho spoustu dokázali a věřím, že ještě dokážeme," dodal fotbalista, jenž je považován za srdce i duši Barcelony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud