7. prosince 2017 • 15:30

Ronaldo má získat Zlatý míč. Tajemství propálily snímky kopaček

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv nás slavnostní vyhlášení ankety o nejlepšího fotbalistu planety teprve čeká, vítěz se zdá být odhalený už nyní. Zlatý míč převezme podle španělských médií Cristiano Ronaldo a tezi nahrává fakt, že na veřejnost unikly snímky nové kolekce CR7 od Nike. V ní hrají prim kopačky s portugalským přídomkem Quinto Triunfo – Pátý triumf. Spojení má odkazovat na počet Ronaldových úspěchů v prestižním hlasování hráčů, trenérů a novinářů.



Ročníky 2008, 2013, 2014 a 2016 znázorňující Ronaldovy triumfy ve Zlatém míči, nad nimiž se tyčí letopočet 2017. Přesně tak vypadá vnitřek kopačky, která unikla na internet. Pokud nejde o účelově vyrobený falzifikát a Ronaldo anketu skutečně ovládne, pátým vítězstvím se dotáhne na argentinského kouzelníka Lionela Messiho .

Teorii o falešné kopačce však nic nenasvědčuje. Sám Ronaldo totiž na Twitteru avizoval spuštění prodeje zlatobílých tenisek se svým jménem a jejich barevné provedení se nese v duchu kopaček z uniklých snímků. Mimochodem, tenisky půjdou do prodeje ve čtvrtek. Tedy právě v den udílení Zlatého míče.

Ačkoliv vítěz dosud nebyl oficiálně oznámen, v zákulisí už se spekuluje o podobě ceremoniálu, při němž bude Ronaldo slavnostně vyhlášen. Podle španělského deníku Mundo Deportivo si Portugalec nejvýznamnější individuální ocenění převezme na vrcholu Eiffelovy věže.

Do Francie by přitom měl přiletět z Madridu po středečním klání s Dortmundem (3:2). Organizující magazín France Football údajně žádal pozdější termín, nicméně "Bílý balet" vyráží v polovině prosince na Mistrovství světa klubů, což původní plány zhatilo.

Prestižní ocenění Zlatý míč se udílí za výkony v uplynulém kalendářním roce na základě hlasů vybraných novinářů.

Jejich přízeň si měl Ronaldo získat díky 25 zásahům z minulé sezony španělské ligy, kterou Real ovládl. Ronaldo navíc s "Bílým baletem" slavil triumf v Lize mistrů a díky úspěchu z předchozího ročníku ji jako první tým v novodobé historii obhájil. Portugalec přitom s dvanácti zásahy ovládl tabulku střelců.

Zda Ronaldo přidá další individuální ocenění se ukáže při ceremoniálu, který začíná ve čtvrtek od 16:30.

Vyhraj zájezd na zápas Barcelony! Odpověz na otázky a leť

Zažij La Ligu na vlastní kůži! Ovládni kvíz a leť s DIGI Sportem na Barcelonu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud