7. prosince 2017 • 20:04

Zlatý míč pro Ronalda! Hvězda Realu pátým triumfem dohnala Messiho

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátý triumf! Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu roku 2017 získal Cristiano Ronaldo. Portugalská hvězda Realu Madrid uspěla v anketě časopisu France Football popáté v kariéře a vyrovnala se tak svému rivalovi z Barcelony Lionelu Messimu. Ten v anketě skončil druhý, třetí byl Brazilec Neymar.



A nejlepším fotbalistou roku 2017 se stává... Cristiano Ronaldo ! Indicie v podobě stylově ozdobených kopaček se potvrdily, Ronaldo si ve čtvrtek převzal svůj už pátý Zlatý míč. Za místo slavnostního ceremoniálu zvolili organizátoři ankety, ve které hlasují sportovní novináři, unikátní prostředí Eiffelovy věže v Paříži.

Getafe - Real Madrid: Ronaldo nakonec hrdinou! Využil krásnou přihrávku Isca a rozhodl
Video se připravuje ...

Ronaldo zářil především v jarní části sezony, kdy završil svůj střelecký účet v La Lize na čísle 25 a výrazně tak přispěl k triumfu Realu ve španělské lize. Navíc s „bílým baletem“ ovládl i Ligu mistrů - milionářskou soutěž Real jako první vyhrál dvakrát po sobě a Ronaldo k tomu přispěl celkem 12 góly jako nejlepší střelec.

Dvaatřicetiletý kanonýr už v říjnu vyhrál popáté anketu FIFA "The Best" pro nejlepšího fotbalistu světa za uplynulý ročník. V této sezoně Ligy mistrů sice Ronaldo překonal další rekord, když jako první hráč skóroval v každém z šesti utkání skupiny a vede tabulku střelců s devíti góly, ve španělské lize se ale zatím prosadil pouze dvakrát.

V hlasování dalo Ronaldovi 173 novinářů z celého světa přednost před dalšími 29 nominovanými. Rodák z Funchalu navázal na triumfy ze Zlatého míče 2008, 2016 a ze Zlatého míče FIFA 2013 a 2014. Právě od roku 2008 nevyhrál prestižní anketu nikdo jiný než Ronaldo a Messi .

Real Madrid - Málaga: Ronaldo nejdříve neproměnil penaltu, poté uspěl z dorážky
Video se připravuje ...

"Samozřejmě jsem šťastný, je to velký moment v mé kariéře. Každý rok doufám, že vyhraju Zlatý míč. Trofeje, které jsme v minulé sezoně získali, pomohly k tomuto ocenění. Děkuji všem spoluhráčům z Realu Madrid i ostatním lidem, kteří při mně po celou dobu stáli," uvedl Ronaldo.

Tradiční anketu v letech 2010 až 2015 pořádaly Mezinárodní fotbalová federace FIFA s časopisem France Football. Jejich spolupráce ale skončila a od minulého roku vítěze vyhlašuje opět pouze francouzský magazín, jako tomu bylo v období 1956 až 2009.

France Football začal udělovat Zlatý míč v roce 1956 na základě hlasování novinářů. Nejprve byla cena určena pro nejlepšího evropského hráče, později pro nejlepšího fotbalistu působícího v Evropě a od roku 2007 byla anketa otevřená pro hráče z celého světa. Jako první ji vyhrál Angličan Stanley Matthews, v roce 1962 obdržel cenu Josef Masopust a před čtrnácti lety Pavel Nedvěd .

Zlatý míč 2017

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalsko)

2. Lionel Messi (Barcelona/Argentina)

3. Neymar (PSG/Brazílie)

4. Gianluigi Buffon (Juventus/Itálie)

5. Luka Modrič (Real Madrid/Chorvatsko)

6. Sergio Ramos (Real Madrid/Španělsko)

7. Kylian Mbappé (PSG/Francie)

8. N’golo Kanté (Chelsea/Francie)

9. Robert Lewandowski (Bayern Mnichov/Polsko)

10. Harry Kane (Tottenham/Anglie)

Další pořadí:
11. Edinson Cavani (Urug./PSG), 12. Isco (Šp./Real Madrid), 13. Luis Suárez (Urug./Barcelona), 14. Kevin de Bruyne (Belg./Manchester City), 15. Paulo Dybala (Arg./Juventus), 16. Marcelo (Braz./Real Madrid), 17. Toni Kroos (Něm./Real Madrid), 18. Antoine Griezmann (Fr./Atlético Madrid), 19. Eden Hazard (Belg./Chelsea), 20. David De Gea (Šp./Manchester United), 21. Leonardo Bonucci (It./AC Milán) a Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon/Dortmund), 23. Sadio Mané (Sen./Liverpool), 24. Radamel Falcao (Kol./Monako), 25. Karim Benzema (Fr./Real Madrid), 26. Jan Oblak (Slovin./Atlético Madrid), 27. Mats Hummels (Něm./Bayern Mnichov), 28. Edin Džeko (Bosna a Herc./AS Řím), 29. Dries Mertens (Belg./Neapol) a Philippe Coutinho (Braz./Liverpool).

Cristiano Ronaldo oslavuje další trefu, prosadil se proti Dortmundu
Cristiano Ronaldo oslavuje další trefu, prosadil se proti Dortmundu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud